Haberler

Tüskoop: "Elektrik Kesintisi Tarıma Büyük Zarar Verir"

Tüskoop Genel Başkanı A.halis Uysal, Türkiye'de Yüzde 20'lere Varan Kaçak Elektrik Kullanımı Olduğunu Anımsatarak, Tarımsal Üretimde Kullanılan Yüzde 3.4'lük Elektriğin Kesilmesinin, Tarımda Büyük Zararlara Yol Açacağını Belirtti.

Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı A.Halis Uysal, Türkiye'de yüzde 20'lere varan kaçak elektrik kullanımı olduğunu anımsatarak, tarımsal üretimde kullanılan yüzde 3.4'lük elektriğin kesilmesinin, tarımda büyük zararlara yol açacağını belirtti.

Uysal yaptığı yazılı açıklamada, tarımsal üretim için ön şart olan tarımsal sulamada kullanılan elektriklerin kesilmesinin, tarımsal üretimin üzerinde olumsuz bir etki yaratacağını kaydetti. Uysal, "Elektrik borçlarının ödenmemesi gerekçe gösterilerek, elektriklerin kesilmesi ve tarımsal sulamaya sekte vurulması; tarımsal ürünlerin fiyatlarının beklenenin çok altında olması ve pancar gibi ürünlerin bedellerinin hala ödenmemesinin doğal bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Ödenmeyen elektrik ücretlerinin tahsili ve sürdürülebilirliği de bu uygulama ile daha da zora girecektir" dedi.

Uysal söz konusu kesintilerin bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini belirterek şu önerilerde bulundu:

"-Elektrik borçları nedeniyle kapalı olan elektriklerin bir an önce açılması,

-Elektrik borçlarındaki faizlerin silinerek, borçların yeniden yapılandırılması,

-Elektrik ücretlerinde yüzde 18.5'lik KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesi,

-Tarımsal sulamada kullanılan elektriğin yüzde 30-40 oranında desteklenerek, bedellerin hasat sonunda tahsil edilmesi" (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title