Haberler

Tuskon Asya-pasifik Dış Ticaret Köprüsüâ€"2 Programında Nazillili İşadamları Stand Açtı

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (Tuskon) Asya-pasifik Dış Ticaret Köprüsü-2, 21 Ülkenin Katılımı ile Yapılıyor. Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen Başta Olmak Üzere Tuskon Başkanı Rızanur Meral'inde Katıldığı Programa TOBB Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar, Tim Başkanı Oğuz Satıcı, Asya ve Pasifik Ülkelerinin Bakanları, İşadamları da Katıldı.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Asya-Pasifik Dış Ticaret Köprüsü-2, 21 ülkenin katılımı ile yapılıyor. Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen başta olmak üzere TUSKON Başkanı Rızanur Meral'inde katıldığı programa TOBB Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar, TİM Başkanı Oğuz Satıcı, Asya ve Pasifik ülkelerinin bakanları, işadamları da katıldı.

16 bin iş görüşmesinin hedeflendiği TUSKON Programına katılan Nazillili işadamları açtıkları standlarla ikili görüşmeler yaptı. 460 konuk işadamının katıldığı programda 450 katılımcı firmaya karşılık bin 200 Türk İşadamı katılımcı oldu. Nazilli'den programa ve ikili görüşmelere katılan firmaların başında yer alan Uğur Gurubu, açtığı standda Mermer, Kuteks, Soğutma, Mondial Motosiklet ve Atlas Perde ürünlerini tanıttı. Uğur Gurubunun tanıtımını Hüdaverdi Boz, Ali Devecioğlu ile Bahadır Şenol yaptı. Nazilli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (NASİAD) üyelerinin açtığı diğer standarda ise NASİAD Genel Sekreteri Bayram Özdemir, üyelerden Volkan Beyazıt, Muhsin Arslan, Muammer Pekel ve Süleyman Gürbüz katıldı. Çok iyi geçen ikili görüşmelerde Asya ve Pasifik ülkelerinden gelen işadamları ile iyi bir diyalog kurduklarını kaydeden işadamları, TUSKON programlarının işlerinin gelişmesi ve büyümesi açısından oldukça yararlı olduğunu ifade etti.Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in de ziyaret ettiği Uğur Gurubunun standında Pakistan ve komşu ülkeleri ile yararlı görüşmeler gerçekleştirildi. Dış Ticaret Köprüsünün sağlanması açısından bu tür programların çok önemli olduğunu kaydeden Bakan Tüzmen, son yıllarda dış ticaretin artmasındaki en büyük etkenin TUSKON olduğunu belirtti.

Pasifik 1 de 250 milyon dolar ticaret hacmi gerçekleştirilirken; 30 bakan, 44 ticaret odası başkanı ve üst düzey bürokrat ile 44 konuk gazetecinin katıldığı Pasifik 2'de beklenti: 550 milyon dolar ticaret hacmi olduğu belirtildi. Pasifik-2 programına; Afganistan, Avustralya, Bangladeş, Burma, Endonezya, Filipinler, Güney Kore, Hindistan, Japonya, Kamboçya, Laos, Maldivler, Malezya, Nepal, Papua Yeni Gine, Pakistan, Singapur, Sri Lanka, Tayland, Vietnam ve Yeni Zelanda katıldı.

(AS-MB-İK) 17.06.2008 16:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title