Haberler

Tüsiad: Türkiye E-devlet Uygulamasında 8'inci

Tüsiad Yönetim Kurulu Üyesi ve Bilgi Toplumu ve Yeni Teknolojiler Komisyonu Başkanı Ayça Dinçkök, Bilgi Toplumuna Dönüşüm Sürecinin En Temel Bileşenlerinden Birinin "E-devlet" Kavramı Olduğunu Belirterek, Türkiye'nin 2000 Yılından Bu Yana Her Yıl Brown Üniversitesi'nce Yapılan ve 198 Ülkeyi Kapsayan Küresel E-devlet Çalışması'nda Geçen Yıla Göre 21 Sıra Yükselerek 8'inciliğe Yerleştiğine Dikkat...

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Bilgi Toplumu ve Yeni Teknolojiler Komisyonu Başkanı Ayça Dinçkök, bilgi toplumuna dönüşüm sürecinin en temel bileşenlerinden birinin "e-Devlet" kavramı olduğunu belirterek, Türkiye'nin 2000 yılından bu yana her yıl Brown Üniversitesi'nce yapılan ve 198 ülkeyi kapsayan Küresel e-Devlet Çalışması’nda geçen yıla göre 21 sıra yükselerek 8'inciliğe yerleştiğine dikkat çekti.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen “e-Türkiye (eTR) Ödülleri”nin finalistleri, başvuru değerlendiricilerinin çalışmalarının ardından İstanbul’da gerçekleştirilen toplantıyla açıklandı.

Bu yıl değerlendirmeye giren 18 proje arasından finale kalmaya hak kazanan 9 projeden ödül alacak olanlar, 22 Kasım’da Ankara’da gerçekleştirilecek elektronik oylama ile belirlenecek.

"TÜRKİYE e-DEVLET SIRALAMASINDA 198 ÜLKE ARASINDA 8."

“e-Türkiye (eTR) Ödülleri”nin 2007 finalistlerinin açıklandığı basın toplantısında konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Bilgi Toplumu ve Yeni Teknolojiler Komisyonu Başkanı Ayça Dinçkök, bilgi toplumuna dönüşüm sürecinin en temel bileşenlerden birinin "e-Devlet" kavramı olduğunu belirterek, "Türkiye'nin eDevlet alanındaki hedefi, teknolojik değişimle beraber bilgi ve iletişim teknolojilerini en iyi şekilde kullanan, vatandaşlarına hızlı ve kaliteli hizmet sunan etkin bir kamu yönetimi anlayışını hayata geçirmek olmalı" dedi.

Türkiye’de bölgeler arası dijital uçurumun kapanmasının, üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir konu olduğuna vurgu yapan Dinçkök, 2000 yılından beri her sene Brown Üniversitesi tarafından düzenlenen, 198 ülkenin karşılaştırıldığı Küresel eDevlet Çalışması’nda Türkiye geçen seneye göre 21 sıra yükselerek 8. sıraya yerleştiğine dikkat çekti.

e-BELEDİYE ÇALIŞMALARI İLK KEZ KIYASLANACAK

Bu yıla özel olarak, Deloitte’un katkılarıyla Türkiye’deki belediyeler için “eDevlet Yolunda eBelediye Kıyaslama Çalışması” başlıklı bir anket oluşturulduğunu ifade eden Dinçkök, çalışmanın sonunda eDevlet uygulamaları açısından örnek olan veya örnek teşkil edebilecek belediyelere özel bir ödül verileceğini de sözlerine ekledi.

Türkiye’nin AB’ye uyum sürecinde, rekabeti artırıcı, bilgiye dayalı, e-Hizmetlere odaklanmış dönüşümü hızlandırmak amacıyla oluşturulan eTR Ödülleri, “Kamudan Vatandaşa eHizmetler”, “Kamudan İş Dünyasına eHizmetler” ve “Kamudan Kamuya eHizmetler” olmak üzere üç kategoride verilecek. Ödüller, 22 Kasım 2007’de Ankara Hiltonsa Oteli’nde “Türkiye’nin telekomünikasyon devi“ Türk Telekom”un ana sponsorluğunda düzenlenecek 5. eTR Kongresi sonunda sahiplerini bulacak.

FİNALİSTLER ARASINDA YSK, MALİYE VE HAZİNE VAR

Bu yıl ödül için yarışacak finalistler ve projeleri ise şöyle:

"Kamudan Kamuya eHizmetler Kategorisi: Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı - Maliye SGB.net Sistemi Projesi, İstanbul Valiliği - Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı projesi, İller Bankası Genel Müdürlüğü - İller Bankası Bilgi Sistemi, T.C Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü - Elektronik İmzalı Doküman Yönetim Sistemi.

Kamudan Vatandaşa eHizmetler Kategorisi: Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı - Bilgisayar Destekli Merkezi Seçmen Kütüğü Sistemi, Türk Patent Enstitüsü - Marka, Tasarım, Endüstriyel Tasarım Başvurularının Elektronik İmza ile Alınması Projesi, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı - e-Dernek Kurumsal Yazılım Programı.

Kamudan İş Dünyasına eHizmetler: Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü - Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi (TRAMER), Akdeniz Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü - Kamu/Mal Hizmet Alımlarında Veri Tabanı ve İnternet Uygulaması ile Oluşan Saydamlık.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title