Haberler

Tüsiad'tan Sonra Hazır Giyimciler de Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Uzlaşma İstedi

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, "Laik, Atatürk İlkelerine Bağlı, Demokrasiyi Taşıyan, Türk Kadınını ve Türk Erkeğini En İyi Şekilde Temsil Kabiliyeti Olan Cumhurbaşkanı İstiyoruz" Dedi. Bektaş, Erken Seçimlerin Tgsd'de Önceliği Olmadığını Söyledi.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, "Laik, Atatürk ilkelerine bağlı, demokrasiyi taşıyan, Türk kadınını ve Türk erkeğini en iyi şekilde temsil kabiliyeti olan Cumhurbaşkanı istiyoruz" dedi. Bektaş, erken seçimlerin TGSD'de önceliği olmadığını söyledi. Seçilmiş hükümetin görevinin devam ettiğini hatırlatan Bektaş, hükümetten seçim politikaları uygulamamasını da istedi.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Aynur Bektaş, düzenlediği basın toplantısında, 2006 yılına ilişkin değerlendirmeler yaptı ve 2007 yılı öngörülerini aktardı. Bektaş bu yıl 2005 ihracatının yakalanacağını, %2'lik bir artışın biraz açılacağını, 13.8 milyar dolarlık bir ihracat rakamına ulaşmayı beklediklerini söyledi. Hazır giyimciler olarak moralli olduklarını vurgulayon Bektaş, "Karlarımız az ama iyileştirme bekliyoruz bu alanda" dedi. Ocak ayında çalışma gün sayısının geçen yılın aynı ayına göre daha fazla olacağına dikkat çeken Bektaş, "Yeni yıla iyi moralli başlayacağız" diye konuştu. 2007 yılında da ihracatta %20'lik bir artış beklediklerini kaydetti ve buna göre hazır giyimde ihracat 16 milyar dolara, teksilde ise 7 milyar dolara ulaşacak. Bir basın mensubunun, Ocak ayından itibaren Çin'den gelen 44 ürüne kota uygulanacağını hatırlatması üzerine Bektaş, bunun çok etkili olmayacağını kaydetti.

Seçimlerle ilgili olarak da Bektaş, şöyle konuştu: "İstikrarı bozacak her şeye karşıyız. Erken seçim de şu anda önceliğimiz değil. Bir erken seçim yapılsın düşüncemiz yok. 2007 yılında hükümetin bir seçim politikası uygulamamasını diliyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de laik, Atatürk ilkelerine bağlı, demokrasiyi taşıyan, Türk kadınını, erkeğini, gencini yurt dışında en iyi şekilde temsil kabiliyeti olan bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Hükümetin ekonomiyi, siyasi ortamı germeyecek şekilde uzlaşmayla cumhurbaşkanını seçmesini tavsiye ediyorum."

"İstanbul'u edebiyat şehri yaptığı için" konuşmasında yazar Orhan Pamuk'a da teşekkür eden Bektaş, Türkiye için yapılan her tanıtımın turizme, tekstile büyük faydalar sağladığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title