Haberler

TÜSİAD Roma'dan Mesaj Verdi: "Partiler Arası Diyaloğun Başlaması Önemli"

İtalya'daki eş değer örgütü Confindustria'yla bir araya gelmek için Roma'da bulunan TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Türkiye'deki siyasi krizle ilgili, "Partiler arası diyaloğun başlaması önemli. Bu sıkıntılar Meclis'te çözülecek sıkıntılardır" dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin stratejik iş geliştirme birimi olan TÜSİAD International, İtalya'nın başkenti Roma'ya gitti. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner başkanlığındaki 8 kişilik heyet, Emma Marcegaglia başkanlığındaki İtalyan Sanayi Genel Konfederasyonu Confindustria üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantı sonrasında Türk gazetecilere, Türkiye'deki siyasi krizi değerlendiren Ümit Boyner, siyasi partilerin ve liderlerin diyaloğunun yapıcı bir şekilde başlamasını önemsediklerini belirtti. Boyner, "Gerçekten Parlamentonun bu dönemi çok kritik bir dönem Türkiye için. Bir tanesi tabii ki yeni Anayasa konusu.

İkincisi de ekonomik gündemimizde de yapılması gereken çok şey var. Cari açık problemimizi biliyoruz. Türkiye'deki yatırım ortamının daha iyi olabilmesi için yapılması gerekenler var. Bu yüzden Meclis'in gerçekten çalışmaya başlaması gerekiyor. Partiler arası diyalogun başlaması önemli diye düşünüyorum. Bu sıkıntılar Meclis'te çözülecek sorunlar" diye konuştu. Türk ekonomisinin artık siyasetten etkilenmediğinin altını çizen Boyner, "Şöyle bir şansımız var, ekonomimiz eskisi kadar siyasetten etkilenmiyor. Kırılganlığımız daha az" dedi.

İTALYA'DAKİ KRİZ BAKANLA BULUŞMAYI ERTELETTİ

TÜSİAD International heyetinin İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini'yle öğleden sonra yapacağı görüşme, istifaya zorlanan Başbakan Silvio Berlusconi'nin bakanlarıyla yapacağı olağanüstü toplantı nedeniyle iptal edildi. TÜSİAD-Confindustria buluşmasında ise Türkiye ile İtalya arasındaki ikili ekonomik ilişkiler ele alınırken iki örgüt arasında çalışma grubu oluşturulması için anlaşma imzalandı. Ümit Boyner anlaşmaya ilişkin şu bilgileri verdi: "İki taraftan 4'er üyenin bulunacağı bir çalışma grubu olacak.

Bu çalışma grubu öncelikle sektörleri belirleyecek. Yani hangi sektörlerde işbirliği yapılacağıyla ilgili. Tabii ki Türkiye ve İtalya'daki sektörel dernekleri de işbirliğimize ortak olarak alacağız. Zannediyorum Ekim ayında ilk toplantısını yapacak. Türkiye hızlı büyüyen bir Pazar. Küçük ve orta ölçekli şirketler için Türkiye önemli bir adım olacak gibi görünüyor. O açıdan da işbirliklerinin önemli olacağını düşünüyorum" diye imzalanan anlaşmaya ilişkin bilgiler verdi.

TÜRKİYE'NİN AB SÜRECİNİ EN ÇOK İŞ DÜNYASI İSTİYOR

Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecini Avrupa'da en çok iş dünyasının desteklediğini söyleyen Boyner, "Çünkü Türkiye'nin potansiyelinin ve hem siyasi hem kültürel hem sosyal anlamda Avrupa'ya katacaklarını en iyi iş dünyası görüyor" dedi. Heyette, Ümit Boyner'in yanı sıra TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkan Yardımcısı Aldo Kaslowski, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Bayazıt, TÜSİAD International Başkan Yardımcısı Selçuk Saraçoğlu, TÜSİAD International Yürütme Kurulu Üyesi Giuseppe Farina ve TÜSİAD Genel Sekreteri Zafer Ali Yavan da yer aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title