Haberler

Tüsiad "Okul Öncesi Eğitimi Yaygınlaştırma Pilot Projesi"ni Kamuoyuna Tanıttı

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (Tüsiad), Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü ile İşbirliği Yaparak, Şahıs ve Kurumlardan Gelen Yardımlarla, Okul Öncesi Eğitimi Yaygınlaştırmak İçin Örnek Bir Pilot Projeyi Hayata Geçirdi.tüsiad, İlk Olarak 1 Haziran 2005'de Kamuoyuyla Pa...

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, şahıs ve kurumlardan gelen yardımlarla, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak için örnek bir pilot projeyi hayata geçirdi.

TÜSİAD, ilk olarak 1 Haziran 2005`de kamuoyuyla paylaştığı ¨Doğru Başlangıç: Türkiye`deki Okul Öncesi Eğitim¨ başlıklı raporunun ardından, Türkiye`de okul öncesi eğitim alanında somut politikalar geliştirilmesi ve bu konuda duyarlılık kazandırılması yönündeki çalışmalarını örnek bir pilot proje uygulaması ile sürdürüyor.

TÜSİAD Sosyal İlişkiler Komisyonu`na bağlı olarak faliyet gösteren ¨Eğitim Çalışma Gurubu¨ ve Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü işbirliği ile başlatılan ¨Okul Öncesi Eğitimi Yaygınlaştırma Pilot Projesi¨ bugün yapılan basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı.

¨Okul Öncesi Eğitimi Yaygınlaştırma Pilot Projesi¨nin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısına TÜSİAD Eğitim ve Çalışma Gurubu Başkanı Nuri Çolakoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Eğitim ve Çalışma Gurubu Başkanı Nuri Çolakoğlu, TÜSİAD`ın bu konuya büyük bir önem verdiğini söyledi. ¨Eğitim konusunu, ülkemizin siyasi, ekonomik,sosyal ve kültürel gelişiminin temeli olarak görüyoruz¨ diyen Çolakoğlu, İstanbul`da pilot bölge olarak seçilen Ümraniye, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa ve Küçükçekmece`de proje kamsamında 2006 - 2007 öğretim yılında 178 ana sınıfının süt ve kek ihtiyacı ile 17 ana sınıfının donanımını sağladıklarını açıkladı.

Erken çocukluk eğitiminin bütün dünyada giderek yaygınlaştığına dikkat çeken Çolakoğlu, 0 - 6 yaş arasında profesyonel erken eğitim alan çocukların ilerki yaşlarda daha başarılı olduğunu söyledi.

Nuri Çolakoğlu, ¨Okul Öncesi Eğitimi Yaygınlaştırma Pilot Projesi¨ne desteğinden dolayı Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü`ne ve projeye destek veren hayırsever kişi ve kuruluşlarada teşekkür etti.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ise ¨Okul Öncesi Eğitimi Yaygınlaştırma Pilot Projesi¨ne destekleri için TÜSİAD ve Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü`ne teşekkür etti. Okul öncesi eğitimin önemini vurgulayan Özer, 2006 - 2007 eğitim ve öğretim yılında hedeflerinin İstanbul`da okullaşma oranının yüzde 28 oranında arttırılması olduğunu söyledi. Özer, bunun bir ilk adımı olarak kendilerininde İstanbul`da iki adet belediye otobüsünü gezici anaokuluna dönüştürdüklerini belirtti. Özer, bu iki otobüsün 6 yaş gurubu çocuklarına ücretsiz hizmet verdiğini ve önümüzdeki günlerde bunların sayısının artırılacağını ve her ilcede bir tane gezici anaokulu olacağını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title