Haberler

Tüsiad Heyeti Brexit ve Ticari İlişkiler İçin Londra'da

– TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Simone Kaslowski başkanlığındaki TÜSİAD heyeti 20 -21 Kasım tarihleri arasında Londra'da siyasi, iş dünyası ve uluslararası medya temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi.

–  TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Simone Kaslowski başkanlığındaki TÜSİAD heyeti 20 -21 Kasım tarihleri arasında Londra'da siyasi, iş dünyası ve uluslararası medya temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi. Temaslarda en önemli gündem maddeleri Brexit ve ikili ticaret oldu.

Heyet, TÜSİAD gibi Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu (BusinessEurope) üyesi olan İngiltere Endüstri Konfederasyonu (Confederation of British Industry - CBI) Başkanı Paul Drechsler ve CEO'su Carolyn Fairbain ile bir araya geldi. Toplantıda iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerde yaşanan sorunlar ve fırsatlar ele alındı. Ayrıca İngiltere'nin AB üyeliği dışında bir statü ile AB'ye bağlanması durumunda Türkiye ile ilişkilerinin olası kurumsal ve ekonomik yapısı gündeme alındı.

TÜSİAD heyeti daha sonra Birleşik Krallık Parlamentosu AB'den Çıkış Komitesi (EU Exiting Commitee) Başkanı Hilary Benn, yeni seçilen Lord Mayor Charles Bowman, önde gelen düşünce kuruluşu Chatham House uzmanları ve The Economist  Ekonomist dergisi ile görüşmeler gerçekleştirdi.

TÜSİAD heyeti Türkiye'nin İngiltere Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Departmanı Asya ve Doğu Avrupa Direktörü Dr. John Kennedy'yi ziyaret etti. Aynı gün Institute of Directors'ın ev sahipliğinde Birleşik Krallık Dış Ticaret Bakanlığı temsilcileri ile birlikte Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılma süreci ve Brexit sonrası Türkiye - Birleşik Krallık ilişkileri üzerine bir yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi.

İki günlük ziyaret sırasında gerçekleştirilen görüşmelerde Birleşik Krallık'ın AB'de ayrılma süreci, bu sürecin Türkiye - Birleşik Krallık ekonomik ve ticari ilişkilerin etkileri, Türkiye - AB ilişkilerinin geleceğine ve Türkiye - AB Gümrük Birliği anlaşmasının derinleştirilmesi konuları ele alındı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Simone Kaslowski Birleşik Krallık Avrupa Birliği Londra Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title