Haberler

Tüsiad:" Faiz Artışı, Dalgalanmanın Kontrol Altına Alınmasına Katkıda Bulunacak"

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Para Piyasası Kurulu tarafından yapılan faiz artırımının, piyasalardaki dalgalanmanın kontrol altına alınmasına katkı sağlayacağını bildirdi.

TÜSİAD'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Son dönemde gelişmekte olan ülke piyasaları genelinde ortaya çıkan çalkantılar ve artan iç siyasi belirsizlikler nedeniyle ülkemizde mali piyasalardaki dalgalanmalar da fiilen artmıştır.

Para Piyasası Kurulu'nun faiz artırımı kararı, mali piyasalarda son haftalarda gözlenen bu dalgalanmaların kontrol altına alınmasına katkıda bulunacaktır.

Son dönemde yaşanan küresel likidite hareketlerine bağlı olarak yükselen döviz kurları ve iç talepteki canlılık nedeniyle enflasyon rakamlarının bir süredir yüksek seyrettiği gözlemlenmektedir. Önümüzdeki dönemde, oluşan yeni makro ekonomik şartlarda büyüme oranlarında beklenen yavaşlamanın cari açığı bir miktar gerileteceği tahmin edilmektedir. Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararının hedeflenen enflasyon oranlarına ulaşılmasına olumlu katkı sağlayabilmesi için, kamu maliyesi politikalarında ve gelirler politikalarında daha önce belirlenen hedeflere sadık kalınması gerekmektedir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title