Haberler

TÜSİAD'da "Dijital Pusula 2030: Avrupa'nın Dijital On Yılı" değerlendirildi

Güncelleme:

Dört eksenden oluşan ve Avrupa Birliği dijital dönüşüm hedeflerini somutlaştırmak ve ilerlemeyi ölçmek amacıyla açıklanan "Dijital Pusula: Avrupa'nın Dijital On Yılı" yol haritası Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD) düzenlediği internet seminerinde ele alındı.

Dört eksenden oluşan ve Avrupa Birliği dijital dönüşüm hedeflerini somutlaştırmak ve ilerlemeyi ölçmek amacıyla açıklanan "Dijital Pusula: Avrupa'nın Dijital On Yılı" yol haritası Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD) düzenlediği internet seminerinde ele alındı.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, TÜSİAD Yazılım Çalışma Grubu Başkanı Utku Barış Pazar ve Digitaleurope Genel Direktörü Cecilia Bonefeld-Dahl'ın katılımıyla gerçekleşen "Dijital Pusula 2030: Avrupa'nın Dijital On Yılı" başlıklı seminerde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının dijitalleşme olgusunun önemini her geçen gün arttırmasına ve dijital dönüşümün Avrupa Birliği'nin temel gündemini ve gelecek stratejisini oluşturmasına vurgu yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜSİAD Yazılım Çalışma Grubu Başkanı Utku Barış Pazar, seminerde Avrupa Birliği'nin dijital on yılını ve Dijital Pusula kavramlarını tüm boyutlarıyla değerlendirmeye çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Pandemi ve küresel iklim krizinin ivmelendirdiği 2030 dijital hedeflerinin AB'nin gelecekteki iç ve dış politikasına yön vereceğini ve Türkiye'nin de bu politikadan her boyutuyla etkileneceğini biliyoruz. Örneğin, 2030'da AB'de çalışan bilgi ve iletişim teknolojileri uzmanı sayısının 20 milyona çıkarılması hedefi, Dijital Pusula'da da belirtildiği üzere Türkiye gibi ülkelerden de işgücü transferi ile mümkün olabilecek. Bir başka önemli konu da AB'nin dijital ticarette global iş birliklerine verdiği önem.

Eylül ayında ilk kez toplanan AB-Amerikan Teknoloji Konseyi, Avrupa Birliği'nin dijital ve ekonomik hedeflerini gerçekleştirmek için benzer mantalitedeki ülkelerle birlikte hareket edeceklerine dair önemli bir işaret. Yeşil dönüşümle dijital dönüşüm kavramlarını ikiz dönüşüm kavramı altında birleştiren Digitaleurope'a göre dijital teknolojiler, 2030'a kadar, diğer endüstrilerdeki karbon salımını yüzde 20 düşürme potansiyeline sahip. Tüm bu unsurlarla birlikte 2030 dijital hedefleri, Türk sanayisinin AB ile ilişkilerinin önümüzdeki yıllardaki ajandasını belirleyecek."

"Uluslararası ortaklıklar, Avrupa "Dijital On Yıl" hedeflerinin önemli bir parçası"

Digitaleurope Genel Direktörü Cecilia Bonefeld-Dahl de Avrupa'nın "Dijital On Yılı" için iddialı hedefler belirlediğini ve uluslararası ortaklıkların da bu hedeflerin önemli bir parçası olduğunu belirterek, "Dijital dünya doğası gereği sınır tanımıyor; bu nedenle Türkiye gibi yakın ortaklar ile birlikte en ileri düzeyde araştırma, yapay zeka gibi yeni teknolojilerin yüksek standartlarını belirleme ve karbon emisyonlarını azaltmaya yardımcı yeşil teknolojileri teşvik etmek için çalışmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title