Haberler

Tüsiad, "Bu Gençlikte İş Var!" Projesi Finalistlerine Koçluk Yapacak

TÜSİAD üyeleri "Bu Gençlikte İŞ Var!" projesi kapsamında finale kalan 25 yeni iş fikrine koçluk yapacak

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyeleri, "Bu Gençlikte İŞ Var!" projesi kapsamında finale kalan 25 yeni iş fikrine koçluk yapacak.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamada, üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen ve gençleri girişimcilik konusunda teşvik etmeyi amaçlayan "Bu Gençlikte İŞ Var!" projesinin, bu yılki temasının "İyi iş fikirlerine paralel olarak, istihdam ve sürdürülebilirlik ilişkisi" olduğu belirtildi.

Üniversite öğrencilerinin yenilikçi iş fikirlerinin ödüllendirildiği projeye bu yıl 70'i aşkın üniversitenin katılım gösterdiği bildirilen açıklamada, en yüksek grup başvurusunun Ege Üniversitesi'nden geldiğine yer verildi. Projeye 651 üniversite öğrencisinin gruplar halinde 358 yeni iş fikriyle başvurduğu kaydedilirken, başvurular arasından iyi iş fikri olan 25 projenin ön elemeyi geçtiği aktarıldı.

TÜSİAD üyelerinin ön elemeyi geçen projelerin geliştirilmesinde koçluk yapma görevini üstlenerek, öğrencilerin iş dünyasından kişilerle daha yakın temas halinde çalışmasına vesile olacağı vurgulanırken, ödül töreninin sonbaharda gerçekleştirileceği bilgisi verildi.

Açıklamada, proje yarışmasında dereceye giren gençlere iş hayatına yönelik eğitimler, staj imkanları ve TÜSİAD üyeleri tarafından rehberlik hizmetleri gibi imkanların sağlanacağı, ayrıca TÜSİAD üyelerinin ödül kazanan projelerin geliştirilmesine destek vereceği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, yenilikçi ve yaratıcı iş fikirleri konusunda gençlerde büyük potansiyel bulunduğuna inandıklarını ifade etti.

Yılmaz, başvuru yapan projelerin güçlü ve iyi düşünülmüş olmasının, ilk elemelerde kendilerini zorladığını ama aynı zamanda da mutlu ettiğini kaydederek, "Gelen projeler, ülkemizin geleceği açısından umutlarımızı artırdı. Projelerin çoğu ülkemizde sürdürülebilir kalkınmaya ve istihdam artışına katkıda bulunabilecek fikirler içeriyor. 'Bu Gençlikte İŞ Var!' projemizle iş dünyamız yarının liderlerini kazanıyor. Bir kez daha gördük ki gençlerimiz ülkemizi geleceğe taşımaya hazırlar. Onlara olan güven ve inancımız her zaman sürecektir" değerlendirmelerini yaptı.

Açıklamada ön elemeyi geçen 25 proje şu şekilde sıralandı:

"3Beyin (Balıkesir Üniversitesi - Pamukkale Üniversitesi - Dicle Üniversitesi),  a2Rating (Kocaeli Üniversitesi - Başkent Üniversitesi), Akıllı Tarım ( Ankara Üniversitesi – ODTÜ), Anka Erken Teşhis (ODTÜ - Ankara Üniversitesi), Braille (İzmir Ekonomi Üniversitesi), Cihan Yılmaz (Çankaya Üniversitesi), Coderunners (Dokuz Eylül Üniversitesi), Genç Mucitler - MDF Tozu ( Bilkent Üniversitesi ), Inviso ( Bilkent Üniversitesi ), Koza (ODTÜ), Ludovico (Selçuk Üniversitesi - İstanbul Üniversitesi), Medisens (Bilkent Üniversitesi – ODTÜ), Navi (İzmir Ekonomi Üniversitesi), Pineapple (ODTÜ), Poyraz Biyoteknoloji (Bilkent Üniversitesi), Recycle It (ODTÜ), S&S (Ankara Üniversitesi), Solar Pompa (Ege Üniversitesi - Özyeğin Üniversitesi), Srazgom (Ege Üniversitesi),  Stajcom (Bilkent Üniversitesi),  Sumru (Sabancı Üniversitesi), Taze & Kuru (Toros Üniversitesi), Vettar-Ge (Fırat Üniversitesi),  Arcbazaar (ODTÜ - İstanbul Üniversitesi - Darmstadt Teknik Üniversitesi)"

Ayrıntılı bilginin "www.bugenclikteisvar.com" sitesinden edinilebileceği, projenin sosyal medya adreslerinin ise "https: //www.facebook.com/BuGenclikteIsVar" ve "https: //twitter.com/genclikteisvar" olduğu belirtildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Bilkent Üniversitesi Ankara Üniversitesi Ege Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title