Haberler

Tüsiad: "1 Mayıs Günü Çalışma Bayramı Olarak Kutlanmalıdır"

1 Mayıs Kutlamalarıyla İlgili Tartışmalar Sürerken Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (Tüsiad), 1 Mayıs'ın "Çalışma Bayramı" Olarak Kutlanmasını Teklif Etti.

1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili tartışmalar sürerken Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), 1 Mayıs'ın "Çalışma bayramı" olarak kutlanmasını teklif etti.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamada, "1 Mayıs'ın çalışma dünyasının bir bayramı olarak kutlanması yönündeki toplumsal taleplerin dile getirildiğini gördüğümüz şu günlerde, tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi, üretimin temel öğesi olarak işgücünün toplumsal bir değer olarak algılanması önemli bir aşama olacaktır" denildi.

AB üyeliği sürecinde Türkiye'nin çok daha iyi çalışma yaşamı standartlarına ulaşma yönünde ilerlemeye devam etme si gerektiği belirtilen açıklamada, her yıl 1 Mayıs'ın "Çalışma Bayramı" olarak kutlanmasının hem emeğe saygı, hem de ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma hedeflerimize moral katkı açısından olumlu bir gelişme olacağı vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi: "1 Mayıs kutlama ve gösterilerinin, karşılıklı anlayış ve sağduyu ortamında, geçen yıl yaşanan çatışma görüntülerinden uzak şekilde gerçekleşmesi ve üzücü olayların bir daha yaşanmaması, Türkiye'nin toplumsal barışı ve saygınlığı açısından son derece önemlidir. Bu konuda yetkili kamu birimlerinin ve çalışma dünyası temsil örgütlerinin sorumluluk içinde hareket etmeleri esas olmalıdır".

(CY-CY-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title