Haberler

TUSAŞ, İdef-2011'e "Anka, Turna, Şimşek, İha ve Hürkuş" ile Katılacak

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A. Ş 10-13 Mayıs 2011'de İstanbul'da düzenlenecek

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A. Ş(TUSAŞ) 10-13 Mayıs 2011'de İstanbul'da düzenlenecek İDEF-2011'e, "Türk İnsansız Hava Aracı ANKA Sistemi, Hedef Uçak Sistemleri TURNA-ŞİMŞEK ve Mock-up olarak Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı HÜRKUŞ, Savaşan Şahin F-16 ile Özgün olarak modernize edilen C-130 kokpitleri ile T129 Atak Helikopteri ve döner kanatlı insansız hava aracı R-İHA" ile katılacak.

TUSAŞ İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek 10. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı İDEF-2011'de 5'nci salonda, 867 metrekare büyüklüğünde bir stand ile katılacak. Fuar boyunca standında Entegre Uçak, Entegre Helikopter ile Yapısal ve Uydu olmak üzere üç stratejik faaliyet alanı ile bahse konu alanlardaki ürünlerini ön plana çıkartacak TUSAŞ, entegre Uçak bölümünde ise "Türk İnsansız Hava Aracı ANKA Sistemi, Hedef Uçak Sistemleri TURNA ile ŞİMŞEK ve Mock-up olarak Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı HÜRKUŞ, Savaşan Şahin F-16 ile Özgün olarak modernize edilen C-130 kokpitleri"ni sergileyecek.

Entegre Helikopter bölümünde; T-129 Atak Helikopteri ve Helikopter Aviyonik Suiti mock-upları ile, birebir ölçekli Döner Kanatlı insansız hava aracı İHA(R-İHA) konuklara tanıtacak olan USAŞ, Yapısal ve Uydu bölümünde de, "Göktürk-2 uydusu ve A400M uçağının maketini" beğeniye sunacak.

TUSAŞ fuarda, "TUSAŞ-EADS Cassidian Talarion İşbirliği Mutabakat Muhtırası, TUSAŞ-Sierra Nevada Corporation Uluslar arası Uzay/Uydu Projeleri İşbirliği Mutabakat Muhtırası, TUSAŞ-Pratt-Whitney F135 İşbirliği Mutabakat Muhtırası ile TUSAŞ-Roketsan CİRİT Akıllı Pod Sistemi CAPS Sözleşmesini" imza törenlerini de gerçekleştirecek. Ayrıca, 12 Mayıs 2011 Perşembe günü fuarın Karadeniz Salonu'nda Sikorsky Genel Maksat Helikopteri hakkında Ortak Basın bilgilendirme toplantısı da yapılacak.

-ULUSLARARASI BİR MARKA-

Sabit ve döner kanatlı hava platformlarından uydu sistemleri ve insansız hava araçlarına kadar entegre havacılık ve uzay sistemlerinin tasarım, geliştirme, modernizasyon, üretim, entegrasyon ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye'nin teknoloji merkezi konumunda olan TUSAŞ, havacılık, uzay ve savunma sanayisinde bin 500'ü mühendis olmak üzere toplam 4 bin deneyimli personeli ile dünya sıralamasında ilk 100 içinde yer alıyor. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title