Haberler

TÜSAD'dan "Karbonsuz Kongre"

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD), 41. Uluslararası Katılımlı Ulusal Solunum Kongresi nedeniyle oluşacak karbon emisyonlarını denkleştirmeyi hedefliyor.

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD), 41. Uluslararası Katılımlı Ulusal Solunum Kongresi nedeniyle oluşacak karbon emisyonlarını denkleştirmeyi hedefliyor.

TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Arzu Mirici, yaptığı yazılı açıklamada, doğal kaynakları korumak, sürdürülebilirliğini sağlamak ve karbon salımını azaltabilmek için harekete geçen derneğin ilk adımını "Karbonsuz Kongre" ile atacağını belirtti.

Ege Orman Vakfı ile iş birliği yapan TÜSAD'ın, 26-29 Ekim'de gerçekleşecek 41. Solunum Kongresi'ne katılım dolayısıyla yapılacak her uçak yolculuğu için fidan dikerek, katılımcıların karbon ayak izini sileceğini ifade eden Mirici, şöyle devam etti:

"TÜSAD, 41. Uluslararası Katılımlı Ulusal Solunum Kongresi (SOLUNUM 2019) nedeniyle oluşacak, karbon emisyonlarını denkleştirmeyi hedefliyor. Kongre katılımcılarının yapacakları uçak yolculuklarının karşılığında fidan dikecek olan TÜSAD'ın hedefinde 'Solunum Ormanı' oluşturmak yer alıyor. Bu yılki kongre hazırlıklarımız sırasında peş peşe yaşanan ormanlar herkes gibi bizi de çok üzdü. Bir ayda Türkiye'nin 500'den fazla noktasında orman yangını yaşandı. Adeta Türkiye'nin akciğerleri yandı. Her bir yangınla çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras olan ormanlarımız, içinde yaşayan sayısız canlıyla birlikte yok oluyor, topraklarımız kuruyor, havamız kirleniyor."

Mirici, iklim değişikliğiyle mücadelede karbon miktarını dengelemenin en etkin yolunun fidan dikmek ve ormanlık alanları korumak olduğunu aktardı.

Dünyanın ısındığını, iklimlerin değiştiğini ve buzulların eridiğini vurgulayan Mirici, "Her birimiz evde, arabada, iş yerinde yaptıklarımızla küresel ısınmayı istemeden de olsa hızlandırıyoruz. Bu durumda biz de akciğer sağlığı konusunda Türkiye'nin ilk uzmanlık derneği olarak harekete geçtik ve ilk adımı Karbonsuz Kongre ile atmaya karar verdik." ifadesini kullandı.

Mirici, Bodrum'da yapılacak Solunum 2019 kongresine yurt içinden gelen katılımcılar için bir, yurt dışından gelen konuklar için ise iki fidan dikeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Solunum 2019, 2 bine yakın uzmanı bir araya getiren büyük bir kongre. Bu proje ile hem yanan ağaçlarımızı, yok olan ormanlarımızı yerine koymaya çalışacağız hem de kongre için yapacağımız uçuşlar nedeniyle, atmosfere salınan karbondioksit miktarını denkleştirerek çevremize katkıda bulunacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title