Haberler

Türsiad Üyeleri Yemekte Buluştu

Sudan Türk İşadamları Derneği (TÜRSİAD) üyeleri yemekte bir araya geldi.

Sudan Türk İşadamları Derneği (TÜRSİAD) üyeleri yemekte bir araya geldi.

Başkent Hartum'daki dernek merkezinde düzenlenen yemeğe, Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, Türk iş insanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bazı davetliler yoğun katılım gösterdi.

Ekonomik ve ticari gelişmelerin ele alındığı etkinlikte, bazı iş insanları faaliyetlerine ilişkin tanıtım gerçekleştirdi. Üyelere, gelecek ay Etiyopya'ya düzenlenecek iş gezisi hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Büyükelçi Neziroğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Sudan'daki varlığının ve görünürlüğünün son derece önemli olduğunu vurguladı.

Neziroğlu, "Sudan'daki derneklerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız sürekli faaliyet içerisinde. Sudan'la ilişkilerimizde ekonomik ilişkiler önemli bir yer tutuyor. Siyasi ilişkilerimize baktığımızda, ticari ilişkiler maalesef onun çok gerisinde. Ekonomik krize rağmen iş adamlarımız burada tutundular. Bir kısmı marka oldular. Türkiye'den gelen iş adamları için TÜRSİAD danışmanlık desteği veriyor. Sizlerin kenetlenmesi, birbirine destek olması son derece önemli." dedi.

"Hazırlıklı olalım"

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Neziroğlu, "Daha fazla Sudanlı iş adamının Türkiye'ye gitmesini arzu ediyoruz. Türkiye'den sıklıkla gelenlere derneğimizi adres olarak gösteriyoruz. Zaman zaman TÜRSİAD üyeleriyle zaman zaman Sudanlı iş adamlarıyla bir araya gelmeyi sürdüreceğiz. Ramazan'da TÜRSİAD'ın marka değerini yükseltecek farklı faaliyetlerde birlikte olmaya devam edeceğiz. Derneğe sahip çıkalım, heyecanımızı yitirmeyelim." ifadesini kullandı.

Sudan'da tarım, hayvancılık ve sanayi alanında ciddi potansiyel olduğunu belirten Neziroğlu, "Ekonomik ambargonun devam ettiği Sudan'a kimsenin gelmediği zamanlarda gelip, tutundunuz. Sudan, teröre destek veren ülkeler listesinden bir şekilde çıkartılacak. Bu, sürdürülebilir bir durum değil, şimdiden hazırlıklı olmamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Sudan Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title