Haberler

Türsab ile Anadolu Ateşi Arasında İşbirliği

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (Türsab) ile Anadolu Kültürünü Dünyaya Tanıtan Anadolu Ateşi Şimdi de Yerli ve Yabancı Turistleri Türkiye'ye Getirmek İçin Yeni Bir İşbirliğine İmza Atıyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ile Anadolu kültürünü dünyaya tanıtan Anadolu Ateşi şimdi de yerli ve yabancı turistleri Türkiye'ye getirmek için yeni bir işbirliğine imza atıyor.

Türkiye'de kültür turizmi adına atılacak adımla yaz dönemi boyunca Aspendos Antik Tiyatrosu'nda sahnelenecek olan Anadolu Ateşi'nin gösterileriyle 14. Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin biletleri TÜRSAB tarafından Türkiye'ye gelecek turistlere uçak biletlerinin yanında verilecek. Antalya Divan Talya Otel'de bugün düzenlenen törende TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile Anadolu ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan arasında işbirliği protokolü imzalandı. Yapılan anlaşmayla TÜRSAB bu yaz Türkiye'de tatilini geçirecek yabancı turistlere Antalya Aspendos'un büyülü atmosferinde sergilenecek olan Anadolu Ateşi ile 14. Opera ve Bale Festivali'ni izlemesi için bilet satışında işbirliği yapacak.

İmza töreninde konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'nin kültür turizmi adına attığı en büyük ve en somut adımlarından biri olan projenin şimdiden Avrupa'nın büyük tur operatörleri tarafından ilgiyle karşılandığını söyledi. Ulusoy, "Anadolu toprakları yalnızca Türkiye'nin değil dünyanın kültür mirasını içinde barındırıyor. Türkiye'nin tarihi değerlerini ve yaşayan kültürünü dünyaya tanıtan Anadolu Ateşi'ni bu yıldan itibaren bizde dünyayla paylaşıyoruz" dedi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile protokole imza koyan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, antik çağlardan bu yana kültür ve sanata ev sahipliği yapan Aspendos'ta Anadolu kültürünü yüz binlerce konuğa ulaştıracak olmanın heyecanını taşıdığını belirtti. Bu yıl Antalya Aspendos Antik Tiyatrosu'ndaki gösterilerini 400 bin kişi önünde sergileyeceklerini ifade eden Erdoğan, "Kurulduğumuz günden bu yana onlarca ülkede ayakta alkışlanan Anadolu Ateşi şimdi o ülkelerden gelecek konuklar karşısında sahne alacak ve yine bu yıl ilk bizim düzenleyeceğimiz 14. Aspendos Opera ve Bale Festivali de kenti bu tarihlerde bir başka çekim merkezine dönüştürecek" diye konuştu.

(AT-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title