Haberler

TÜRSAB Heyeti Burdur'da İncelemeler Yaptı

Güncelleme:

TÜRSAB heyeti, Burdur'un tarihi ve turistik alanlarında incelemelerde bulundu.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'nın eşlik ettiği gezide Seyahat Acentesi Sahip ve Üst düzey yöneticilerinin bulunduğu TÜRSABürsab heyeti Burdur Gölü, Piribaşlar Evi, Bakibey Konağı, Burdur Müzesi, İnsuyu Mağarası ve Sagalassos Antik Kentinde incelemelerde bulundu. Heyete Sagalassos Antik Kenti Kazı Başkan Yardımcısı Ebru Torun tarafından kazı çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Heyetin incelemelerinin Burdur'a Kültür Turizmi açısından yeni ufuklar açacağına inandığını belirten Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya TÜRSAB'ı Burdur'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Akkaya "Burdur'umuzu tanıtabilmek için bir gayret içerisindeyiz. Bu amaçla yaptığımız davete icabet ettiğiniz için teşekkür ederim." dedi. Burdur'un Tarih ve Kültür turizmi açısından her türlü ihtiyaca cevap verecek durumda olduğunu kaydeden Akkaya "Burdur Belediyesi olarak Kültür ve tarih turizminin altyapısını hazırlıyoruz. TÜRSAB'ın destekleriyle Burdur'da bu işi başaracağımıza inanıyorum." dedi. Akkaya heyet başkanı Baki Özarslan'a Hacılar Saklama Kabı ve Alaca Dokuma Şal hediye etti.

Heyete Başkanlık eden TÜRSAB Denetleme Kurulu Üyesi Baki Özarslan'da yaptığı konuşmada Burdur'un Turizm Potansiyelini harekete geçireceklerini belirterek "Burdur'un hakettiği Turizm potansiyelinden hakkını alacağına inanıyorum." dedi. Özarslan"Antalya'ya çok geçtik ancak Burdur'a hiç uğramadık. Şimdi "Neden şimdiye kadar uğramadık" diyorum." dedi.

Heyette bulunan Radikal Gazetesi Yazarı Elif Türkölmez de Burdur Gölü'nün temizlenmesinin önemine dikkat çekti. Türkölmez "Kültür turizmi çok önemli. İki gündür yaptığımız gezide Burdur'un bu işe önem verdiğini gördüm. Burdur'da Doğa çok güzel." dedi.

Turizm Yazarı Aynur Gürsoy'da yaptığı açıklamada Heyecanlı ve Keyif verici bir gezi yaptıklarını söyledi. Gürsoy "Belediye'nin Uzun Çarşı Projesi çok güzel olmuş. Burdur'da potansiyel var. Göl Konusunda Belediye Başkanı'nın çaresizliğini anlıyorum. Göl konusunda daha çok ses duyurmak gerekiyor. " dedi.

Denizli'den Burdur'a gelen TÜRSAB heyeti ilk olarak Kuş Gözlem Evi'nde Burdur Gölü'nü inceledi. Burada heyete Burdur Belediye Başkan Yardımcıları Serdar Başgül ve Hasan Duygulu ile Kültür Müdürü Mehmet Tanır'da eşlik etti. Heyet daha sonra Restorasyonu devam eden Derviş Mehmet Paşa Kütüphanesi ile Piribaşlarve Sanat Evi ve Bakibey Konağını gezdi.

Akşam yemeğini Susamlık Tesisleri'nde ikram edilen heyete Burdur Müziği ve Folklöründen örnekler sunuldu. Heyet gezisinin ikinci gününe Burdur Arkeoloji Müzesi gezisiyle başladı. Uzun Çarşı'yı ve Ulu Cami Civarını gezen heyete yapılan çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya tarafından bilgi verildi. Akkaya yapılan çalışmaların Kültür ve Tarih turizminin alt yapısını hazırlamak olduğunu belirtti.

Heyetde bulunan Folklorik Turizm Seyahat Acentası sahibi Fikri Özdemir "iki gündür yaptığımız gezide gördük ki Burdur Kültür Turizmi açısından çok uygun. Burdur'un diğer illerden eksiği yok fazlası var. Kombine kültür turları düzenlenebilir. Yemek kültürü çok önemli bu açıdan baktığımız zaman Belediye'nin restorasyonunu yaptığı Şehir Kulübü güzel bir adım. Burdu'un kültür turizminin lokomotifi olabilir." dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği İstanbul Avrupa Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Aziz Ciga'da yaptığı konuşmada Türkiye'de son yıllarda Turizmin öneminin kavrandğını belirterek "Burdur'da helva yapmak için her şey mevcut. Ama yapılmamış TÜRSAB'ın destekleriyle Burdur'da Turizmi geliştireceğiz." dedi. ciga Ekim ayında daha güçlü bir ekiple Burdur'a tekrar geleceklerini ifade etti.

TÜRSAB Heyeti Denizli üzerinden İstanbul'a döndü.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Sebahattin Akkaya İnsuyu Mağarası Burdur Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title