Haberler

Türsab Başkanı Ulusoy: Dağda,gezenleri Geri Getirecek Olan Bizleriz

DİYARBAKIR'da düzenlenen Turizm Sektör Buluşması'nda konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turizm şirketlerine yaptığı çağrıda, "Bu topraklarda kazandınız. Bu topraklara borcunuzu ödeyin.

DİYARBAKIR'da düzenlenen Turizm Sektör Buluşması'nda konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turizm şirketlerine yaptığı çağrıda, "Bu topraklarda kazandınız. Bu topraklara borcunuzu ödeyin. Dağda bayırda gezenleri geri getirecek olan, iş ve AŞ verecek olan bizleriz" dedi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Diyarbakır Valiliği'nin koordinesinde düzenlenen Turizm Sektör Buluşması toplantısına katıldı. Bir otelde düzenlenen toplantıya Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, turizmi bir ekonomi aracı olarak görmediklerini belirterek, "Ekonomi ve ticaret turizmin bir sonucudur. Turizm insanların arasında kaynaşma projesidir. Turist bizim için konuktur, misafirdir" diye konuştu.

'EKMEK VARSA KAVGA YOKTUR'

Toplantıda turizm sektörü temsilcilerine seslenen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise ülkenin birliği ve beraberliği için kendilerine görev düşütüğünü vurgulayarak şunları söyledi:

"Buraya güzel tatlılar yemeye, sabah ciğer tatmaya gelmedik. Şimdi kenetlenme zamanıdır. Avrupa'nın bize hasmane tutumu, güçlü bir Türkiye istememesi ve parçala-böl-yönet esasında hareket etmesi, bizi daha çok birbirimize bağlayan şekle sokmuştur. Vandalizmin getirmiş olduğu yıkımlar gelenek, görenek ve adetlerimizi gecikmelere uğratmıştır. Burası moda bir kent değil, marka bir kenttir. Burası Dubai değil. Buranın 10 bin yıllık tarihi var. Bu topraklarda kazandınız, bu topraklara borcunuzu ödeyin. Türkiyenin birliği ve beraberliği için borcunuz var. Eğer huzur, barış, ekmek varsa orada kavga yoktur. Dağda, bayırda gezenleri geri getirecek olan, iş ve AŞ verecek olan bizleriz. Onun için size büyük görev düşüyor."

VALİ: TAHRİP OLAN ESERLER ONARILIYOR

Toplantıda konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy da, kentin turizmde farklı konumlarda olması gerektini belirterek şunları kaydetti:

"Diyarbakır'ın bin 260 civarında tescilli eseri var. Sur ilçesinde yaşanan terör olaylarından sonra tarihi eserlerin korunması ve ihyası konusunda önemli faaliyetlerimiz oldu ve tahrip olan eserlerin onarımı konusunda hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Bunları yeniden turizme kazandırma adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Diyarbakır'da kültürel eserlerin korunması ve turizme kazandırılması konusunda son 10 yılda yüz milyona yakın bir harcama ile farklı noktalarda çok önemli çalışmalar yapıldı."

- Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Diyarbakır Valiliği Hüseyin Aksoy ulusoy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title