Haberler

Açık Deniz Sportif Olta Balıkçılığı Turnuvası'nda Orkinos Şenliği

Güncelleme:

Bodrum'da 6'ncısı düzenlenen Açık Deniz Sportif Olta Balıkçılığı Turnuvası, ödül töreniyle sona erdi. Tayfun Meriç kaptanlığında 'Fındık' adlı teknedeki ekip, 46 kilo 300 gramlık orkinos ile en büyük balığı yakalarken, turnuvanın da birincisi oldu.

Bodrum Marine Group ve Mercury Sport'un ana sponsorluğunda Milta Bodrum Marina ve Marina Yacht Club Bodrum'un katkılarıyla 23 - 26 Ekim 2014 tarihlerinde sportif olta balıkçılığı turnuvası yapıldı.

Aralarında işadamlarının da olduğu amatör balıkçıların katıldığı turnuvada Uluslararası Sportif Balıkçılık Federasyonu (IGFA) Sportif Balıkçılık Deniz Kuralları ve Bodrum Sportif Balıkçılık Turnuvası'na özgün kurallar uygulandı. Tekneleriyle Bodrum Milta Marina'dan sabah erken saatlerde denize açılan yarışmacılar Gökova'da balık yakaladı.

Tartılan balıklar puanlama için kaydedildi. 4'ü yabancı 43 takımda 19'u kadın 252 kişinin katıldığı turnuvada, bir ilaç firmasının genel müdürü Tayfun Meriç kaptanlığındaki 'Fındık' teknesindeki ekip birinci oldu. Katılanlar yakalanan balıklarla bol bol fotoğraf çektirdi.

35 DAKİKADA ÇEKTİLER

Yarışmaya katılmak için Kazakistan'dan gelen Tayfun Meriç ve ekibi 39, 41 ve 46 kilo 300 gramlık 3 orkinos yakalayıp 542 puanla birinci oldu. Meriç turnuvada en büyük balığı yakaladıklarını anlatırken "Misine makiden son hızla boşalmaya başladı. Çok heyecanlandık. Kamışı yerinden çıkardık ve mücadele başlamış oldu. Yaklaşık 35 dakika sürdü. Sonuçta balığı tekneye almaya başardık" dedi.

Çevre ve sürdürülebilir balıkçılığı korumak amacıyla 'yakala ve sal' sisteminin de uygulandığı turnuvada yakaladıkları 25 kiloluk orkinosu geri salan Yenal Ege'nin kaptanlığındaki 'Jasmin' teknesindeki ekip bu sistemi en iyi uygulayan takım ödülünü aldı. Yine bu teknedeki 3 yaşındaki Yaprak Ege en küçük yarışmacı oldu. Kadın yarışmacı ödülü de annesi Ayşegül Cingöz Ege aldı. Marina Yacht Clup'ta düzenlenen ödül töreninde dereceye girenlere kupalarının yanı sıra sponsor firmalar tarafından av malzemeleri ile toplamda 10 bin dolar para ödülü verildi.

KATILIM ARTIYOR

Her yıl katılımın arttığını ifade eden turnuvanın Organizasyon Komitesi Başkanı Haluk Tepe "Güzel bir turnuva oldu. Geleneksel turizm anlayışına renk katmak için bu turnuvayı düzenledik" dedi.

Yarışmanın merkez hakemi ve Uluslararası Olta Balıkçılığı Federasyonu Türkiye Temsilcisi Dr. Serdar Günseren ise turnuvada 'Yakala-sal' sisteminin çok güzel uygulandığını belirterek "Biz balığı tüketmek istemiyoruz. Uzun yıllar balıkçılık yapmak istiyoruz. O nedenle yakalanan balıkların bir kısmını sağlıklı bir şekilde yeniden bırakmaya özen gösteriyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bodrum Yacht Milta Meriç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title