Haberler

Turna Sesli Kadın Beylikdüzü'nde

Güncelleme:

SABAHAT AKKİRAZ'A SAHNEDE DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ…

Salona sığmayan bir kalabalıkta türkülerini seslendiren turna sesli kadın, güçlü repertuarı ile izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Sahnede zaman zaman göz yaşlarını tutamayan Sabahat Akkiraz'a sürpriz bir doğum günü de yapıldı. Beylikdüzü'nde türkü rüzgarı estiren Sabahat Akkiraz konseri, bütün salonun çektiği halaylarla son buldu.

Beylikdüzü türkülerin vazgeçilmez ismi Sabahat Akkiraz'la unutulmaz bir gece yaşadı. 2000 yılında Fransa'da Yılın En İyi Etnik Müzik Sanatçısı seçilen, 2005 yılında Altın Plak, 2008 yılında Uluslararası Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış, 2010 yılında ise Altın Kelebek ödüllerini alan Türk Halk Müziği Sanatçısı Sabahat Akkiraz, Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde coşkulu bir kalabalığa seslendi. Biletlerinin satışa çıktıktan yarım saat sonra tükendiği konsere katılmak isteyen izleyiciler için Beylikdüzü Kültür Merkezi fuaye alanına dev ekran kuruldu.

"Dünyada en güzel şey türkü söylemek ve türkü dinlemek"
Müzik kariyeri boyunca başarılı işlere imza atan ve çok sayıda albüm çıkaran Sabahat Akkiraz ilk olarak herkesin bildiği "Şaha Gidelim" türküsünü seslendirdi. "Aman Tabip ve Hasretinle Beni" türkülerinden sonra "Dünyada en güzel şey türkü söylemek ve türkü dinlemek. Ne yazık ki savaşlar, göçler ve ölümler yaşanıyor. Biz kalbimizi türkülerle tamir edelim. Mustafa Kemal'in dediği gibi yurtta barış, dünyada barış" diyerek konserine devam etti. Ney solosu eşliğinde söylediği uzun hava "Açma Yaram" ve "Karlı Dağlar Karın Almış" türkülerinde gözyaşlarına hakim olamayan Akkiraz, "Profesyonelliğe sığmıyor ama çocuklara dayanamıyorum" dedi.

İzleyicilerden Sabahat Akkiraz'a büyük sürpriz
Salondaki herkesin duygularına dokunan turna sesli kadına konserin yarısında izleyiciler bir sürpriz yaptı. Doğum günü olan Sabahat Akkiraz için izleyicilerin "İyi ki doğdun" yazan pankartlar kaldırdıkları sırada "Kınalı Kar" şarkısı eşliğinde bir slayt gösterisi sunuldu. Sahneye getirilen doğum günü pastasını Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır, Başkan Yardımcısı Leyla Ünver ve CHP İlçe Başkanı Taşkın Özer'le kesen Akkiraz, "Dileğim ölüme kadar sizlerle olmak ve türkü söylemek" dedi.

Başkan Yardımcısı Leyla Ünver'in de "Düşürdün aşkın narına" türküsünü Sabahat Akkiraz için seslendirdiği konser halaylarla devam etti. Tüm salonun eşlik etti halayların ardından Muhlis Akarsu, Aşık Daimi, Davut Sulari gibi büyük isimlerle birlikte çalışmalar yapan ve ulusal ve uluslararası pek çok projeye imza atan usta sanatçı alkışlarla sahneden uğurlandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

beylikdüzü belediyesi sabahat akkiraz beylikdüzü fransa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title