Haberler

Türkvizyon'da Finalistler Belli Oldu

Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsü'nde büyük coşku ile yapılan Türkvizyon Şarkı Yarışması'nın yarı finalinde 12 finalist ülke belli oldu.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından düzenlenen etkinlik, yoğun bir katılımla kampüste bulunan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda (BESYO) gerçekleşti. Yarışmada izleyiciler BESYO Spor Salonu'nu tıklım tıklım doldurdu. 24 ülkeden 24 şarkının yarıştığı yarı finalin açılış konuşmasını Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna yaptı. Etkinliğin amacının gönülleri birbirine yakınlaştırmak olduğunu belirten Vali Tuna, bu amaç için gece gündüz çalıştıklarından bahsetti. Türkvizyon'un düzenlenen en önemli faaliyet olduğunu söyleyen Vali Güngör Azim Tuna, "Eskişehir'in bütün toplumsal kesimleriyle bize yakışanı yapmaya, Türk dünyasının kalbinin attığı, Türk dünyasının buluştuğu bu şehirde güzelliklere birlikte kapı aralamaya çalışıyoruz. Türkvizyon bizim yaptığımız faaliyetlerin en önemlisi. Şu anda 300 milyon Türk dünyasının izlediği güzel bir organizasyonun, hep birlikte temelini atıyoruz. İnşallah bundan sonra da tek yürek halinde bu organizasyonlar önümüzdeki yıllarda da kültür başkentlerinde devam edecek. Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Türkvizyon'un barışa, sevgiye, dostluğa kapı aralaması dileğiyle hepiniz saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Tüm yarışmacılara başarılar diliyorum. Yarışmacılardan kim kazanırsa kazansın, biz kazanmışız gibi mutlu olacağız" dedi.

24 ülkeden katılan yarışmacıların şarkılarını seslendirmelerinden sonra, yarışmanın sunuculuğunu üstlenen Vatan Şaşmaz jürinin belirlediği o isimleri açıkladı. Finale kalan 12 ülke ve temsilcileri şöyle:

"Kazakistan Cumhuriyeti Rin'Go Grubu, Türkiye Manevra Grubu, Beyaz Rusya Cumhuriyeti Güneş, Özbekistan Cumhuriyeti Nilüfer Usmanova, Azerbaycan Cumhuriyeti Farid Hasanov, Bosna-Hersek Federasyonu Emir-Frozen Camels&Mirza, Tataristan Cumhuriyeti (Rusya Federasyonu) Alina Şaripjanova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gommalar Grubu, Kırgızistan Cumhuriyeti Çoro Grubu, Altay Cumhuriyeti (Rusya Federasyonu) Artur Marlujokov, Ukrayna Cumhuriyeti Fazile İbrahimova ve Kosova Cumhuriyeti Ergin Karahasan."

Yarı finali geçen 12 ülke, 21 Aralık 2013 Cumartesi akşamı saat 18.30'da birincilik için yarışacaklar. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Üniversitesi Güngör Azim Tuna Eskişehir Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title