Haberler

    TÜRKVET Mobil Uygulaması ile Kurbanlık Bilgileri Anında Cepte

    Güncelleme:

    Kurban Bayramı yaklaşıyor. Kovid-19 salgını döneminde sağlıklı kurbanlık hayvan satın alınabilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı TÜRKVET mobil uygulamasını sundu.

    Kurban Bayramı yaklaşıyor. Kovid-19 salgını döneminde sağlıklı kurbanlık hayvan satın alınabilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı TÜRKVET mobil uygulamasını sundu. Vatandaşlar telefonlarına ücretsiz olarak indirecekleri bu uygulama üzerinden kurbanlıklarla ilgili tüm bilgilere anında, kolayca ulaşabilecek.

    Küpe Numarasını Girmek Yeterli Olacak

    Tarım ve Orman Bakanlığı'nın küçükbaş ve büyükbaş hayvanları kimliklendirerek kayıt altına aldığı Hayvan Kayıt Sistemi (Türkvet) mobil uygulaması sayesinde kurban kestirecek vatandaşlar hayvanın yaş, aşı, sevk, doğum gibi tüm bilgileri telefonlarından anlık öğrenebilecek. Vatandaşlar, sığır cinsi ile koyun ve keçi türü hayvanların küpe numarasını girerek sorgulama yapabilecek.

    Cep telefonlarına indirilebilen Türkvet mobil uygulamasıyla yetiştiricilerin de il ve ilçe müdürlüklerine gelmelerine gerek kalmadan hayvanlarına ait kayıtları takip edebilmeleri ve daha sağlıklı bir veri tabanının oluşturulması ile kurum iş yükünün de hafifletilmesi hedefleniyor.

    Kurbanlığın Tüm Bilgileri Anında Çıkacak

    HaySag mobil uygulamasının geliştirilmiş sürümü olan Türkvet mobil uygulamasına ilişkin Erzurum Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Erhan Çiftgül, "Vatandaşlar, hayvanın küpe numarasını TÜRKVET mobil uygulamasından sorgulatarak doğduğu tarihten bugüne kadar yapılan aşılama çalışmalarını, doğurduğu hayvan sayısı ve kurbanlık olup olmayacağını TÜRKVET'in mobil veya HaySag'ın uygulaması ile öğrenebilir." dedi. Söz konusu uygulamanın hem hayvan alıcısına hem de satıcısına birçok açıdan fayda sunduğuna dikkati çeken Çiftgül, "TÜRKVET uygulamasıyla vatandaşlar, küpe numarasından sorgulattığı hayvanın dişi ise anne olup olmadığı, en son ne zaman doğurduğu, yaklaşan ve sonraki tahmini doğum tarihi gibi durumları kolaylıkla görebilecek." dedi.

    TÜRKVET Mobil Uygulama İndir

    Türkvet mobil uygulaması Android ve iOS uygulama mağazasından akıllı telefonlara yüklenerek kullanılabilecek.

    Kaynak: Tamindir / Teknoloji

    Kurban Bayramı Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title