Haberler

Türkülerle Halaylarla Dolu Bir Gece

Aydın'ın Didim İlçesi'nde Alevi Bektaşi Merkezi ve Kültür Derneği tarafından bu yıl 4'üncü kez düzenlenen 'Türkülerle Halaylarla Bir Yaz Gecesi' konseri festivale dönüştü.

Aydın'ın Didim İlçesi'nde Alevi Bektaşi Merkezi ve Kültür Derneği tarafından bu yıl 4'üncü kez düzenlenen 'Türkülerle Halaylarla Bir Yaz Gecesi' konseri festivale dönüştü. Geceye katılanlar halay çekip, türküler söyledi, sanatçılara coşkuyla eşlik etti.

Didim Alevi Bektaşi Kültür Derneği'nin bahçesinde düzenlenen 4'üncü Geleneksel Türkülerle Halaylarla Bir Yaz Gecesi Konseri büyük ilgi gördü. Konsere dernek başkanı Yusuf Doğan, başkan yardımcısı Mehmet Zengin ve aralarında Avrupa'da çalışan gurbetçilerin de bulunduğu kalabalık bir topluluk katıldı. Mehmet Özcan, Nevzat Ak ve Veli Turan; Kıvırcık Ali ve Mahzuni Şerif'in eserlerinin de aralarında bulunduğu türküleri seslendirdi. Etkinliğe katılanlar, türkülere eşlik edip, halay çekti. Özcan ve Turan, Kürtçe türküler de söyledi.

Genç kızların ve kadınların çoğunlukta olduğu gecede konuşan Nevzat Ak, "Türkiye'de siyasi parti tutabilir, takım tutup taraf olabilirsiniz ancak Mustafa Kemal'in adını ağzınıza almaktan çekinecekseniz, onun ilke ve inkılaplarına laf söyleyecekseniz buna tepki veririm. Böyle adamlara selam da vermem. Mustafa Kemal'in bize emanet ettiği Cumhuriyet'i yaşatmak bu topraklar üzerindeki her bireyin görevi olmalı" dedi. Ak'ın bu sözlerinden sonra 'Sarı Saçlı Mavi Gözlüm' türküsü bir ağızdan söylendi.

Yaklaşık üç saat süren konser sonunda sanatçılara çiçek vererek teşekkür eden dernek başkanı Yusuf Doğan, "Bu ay içinde iki konser daha düzenleyip ünlü ozanlarımızı halkımızla buluşturucağız" dedi. - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title