Haberler

Turkuaz Formaya Övgü

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) Resmi İnternet Sitesinde Yer Alan Bir Forumda, (A) Milli Takım'ın Deplasman Maçlarında Giyeceği Turkuaz-beyaz Forma İçin "Dünyada Forma Renginin İsmiyle Aynı Adı Taşıyan Başka Bir Millet Yok" Denildi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) resmi internet sitesinde yer alan bir forumda, (A) Milli Takım'ın deplasman maçlarında giyeceği turkuaz-beyaz forma için “Dünyada forma renginin ismiyle aynı adı taşıyan başka bir millet yok” denildi.

FIFA'nın internet sitesinde yer alan bir forumda, dünya çapında mücadele eden kulüpler ve milli takımların formaları tartışılıyor. “En etkileyici” renge sahip formanın sorulduğu forumda, (A) Milli Takım'ın klasik kırmızı-beyaz ve deplasman maçlarında giymesi tasarlanan turkuaz-beyaz formaları hakkında da yorumlar yer alıyor.

“Bir çok futbol fanatiği kulübünün rengini sever. Kendi takımınızı bir yana koyun, sizce en etkileyici formaya sahip takım dünyada hangisi?” sözlerinin yer aldığı, foruma ilişkin haberde, Japon takımı Shimizu S-Pulse'ın “yenilikçi” forması ile İtalyan Palermo takımının “pembe çabası” örnek gösteriliyor. Haberde, Fenerbahçe formasında yer alan numaralardan da “göz alıcı” olarak bahsediliyor. Milli takım formaları arasında da portakal renkli Hollanda, gök mavili-beyazlı Arjantin ve kanarya rengi formaları favori gösteriliyor.

Forumda, Türk milli takımının formalarına ilişkin yorumlardan ABD'den Hannibal28 takma adlı bir kişi, “Türkiye'nin deplasman maçlarında giyeceği, turkuaz şort ve çoraplar çok güzel. Sanırım dünyada forma renginin ismiyle aynı adı taşıyan başka bir millet yok” şeklinde yorum yaptı.

Fas'tan Daanoune isimli bir yorumcudan da turkuaz formaya övgü geldi. Kuzey Afrikalı yorumcu, “Türkiye'nin yeni milli takım forması çok güzel olacak. 2008 Avrupa Şampiyonası ve deplasman maçları için tasarlanan, turkuaz forma eşsiz. Turkuaz rengi Türkler'i temsil ediyor, ayrıca da diğerlerinden farklı olması güzel” şeklindeki görüşünü dile getirdi.

İngiltere'den Maestro takma adını kullanan bir kişi ise milli takım formalarının bayraklarının rengiyle aynı olması gerektiğini savunurken, “Bu yüzden Türkiye ve Arjantin formaları benim favorim” dedi.

ABD'den cantal1971 takma isimli futbolsever de tıpkı İngiliz Maestro gibi düşündüğünü belirterek, milli takımların kendi bayraklarını simgeleyen renklerden forma giymeleri gerektiğini, beğendiği formaların Türkiye ve Arjantin'e ait olduğunu ifade etti.

TURKUAZ-BEYAZ

Millilerin deplasman maçlarında giyeceği forma, Türkiye'nin geleneksel mimarisinin önemli unsurlarından olan çinilerin rengi olarak bilinen turkuaz renkte tasarlandı.

Turkuaz tonları ile beyazın bir arada kullanıldığı formanın üst kısmı beyaz üzerine turkuaz tonda bir yaka ve her iki koldan aşağıya inen, turkuaz ince şeritten oluşuyor. Göğsün sol tarafında ise Türk bayrağı yer alıyor. Boynun arka kısmında “Türkiye” yazısı, iç bölümünde ise çini desenlerinden esinlenmiş geleneksel Türk mozaiği bulunuyor.

Şortlar ve çorapların turkuaz renkte tasarlandığı formada, çorapların üst bölümünde ince beyaz şeritler yer alıyor.

Milli Takım'ın iç saha maçlarında giymesi için tasarlanan, klasik kırmızı renkli formalar da önümüzdeki dönemde tanıtılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title