Haberler

Turkuaz Evleri Satışa Çıkarıldı

Dar Gelirlinin Yüzünü Güldürecek Olan Kent Konut'un Turkuaz Evleri, Düzenlenen Basın Toplantısıyla Satışa Sunuldu.

Kocaeli'de sosyal belediyecilik anlamında önemli işlere imza atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeni bir sosyal konut projesinin satışına daha başladı. Düzenlenen basın toplantısı ile satışa çıkarılan Turkuaz Evleri, dar gelirli vatandaşların yüzünü güldürecek.

BİR YILDA TAMAMLANACAK

Bir yılda tamamlanacak olan projede 180 aya (15 yıl) kadar vade de uygulanabilecek. Bugün başlanan başvuru alımları 24 Haziran Cuma günü mesai saati bitimiyle sona erecek. Fuar içindeki Basın Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun yanı sıra Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Başkan Danışmanı Ömer Polat, Kent Konut Genel Müdürü Metin kalafat ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

KOCAELİ'DE KONUT SIKINTISI YAŞANMAYACAK

Toplantıda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli'de konut sıkıntısının yaşanmayacağını söyledi. Dar gelirli vatandaşlar için sosyal konut projelerinin devam edeceğini söyleyen başkan Karaosmanoğlu, Çayırköy'de yapılacak olan Turkuaz Evleri'nin kira öder gibi satın alınacağını söyledi.

ALT GURUPLARA YÖNELİK PROJELER DEVAM EDECEK

Evi olmayan herkesin Turkuaz Evleri'nden almak için başvuruda bulunabileceğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Engelli vatandaşlarımıza her projede olduğu gibi bu projede de yüzde 10'luk kontenjan ayırdık. Kent Konut, dar ve alt gelir grubuna yönelik projelerine devam edecek" dedi.

BU PROJELERDE KAR ETMİYORUZ

Başkan Karaosmanoğlu, "Kent Konut bu projelerde kar etmiyor. Burada amaç sosyal bir ihtiyacı karşılamak. TOKİ'yle birlikte konut sıkıntısının giderilmesi için çalışıyoruz" diye konuştu.

HER TÜRLÜ KOLAYLIK SAĞLANIYOR

Kent Konut Genel Müdürü Metin Kalafat ise projenin bir yıl içerisinde tamamlanarak teslim edileceğini söyledi. Kalafat, "Yasal zorunluluk sebebiyle yüzde 25 peşinat alınıyor. Ancak biz bu peşinatı 2 yılda 6 aylık aralıklarla 5 taksit halinde alacağız. Vatandaşımız için her türlü kolaylığı sağlamak istiyoruz. Bunun yanında konutlar teslim edilene kadar tek kuruş dahi ödenmeyecek" ifadelerini kullandı.

38 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

Turkuaz Evleri 4 blok 204 daireden oluşacak. Turkuaz Evleri'ne sahip olmak isteyenler 2+1 bahçe kat için 49 bin 900 TL, zemin kat için 57 bin 900 TL, normal kat için 60 bin 900 TL veya 1+1 giriş kat için 38 bin 90 TL ödeyecek. 2+1 evler 79 metrekare, 1+1 evler 56 metrekare olacak.

BİR YIL TEK KURUŞ ÖDENMEYECEK

Alt gelir grubu olan ve ödeme kolaylığı sunan projede Vakıfbank, Kuveyttürk, ING Bank, Anadolu Bank ve Bank Asya ile anlaşıldı. Bir yıl taksit ödememe kolaylığı sağlanan projede180 aya kadar vade imkânı da bulunuyor. Daire tesliminde yüzde 25'in peşinat olarak alınacağı proje 365 gün içinde tamamlanacak. Peşinatın 5'te biri kişi hak sahibi olup kredisi onaylandıktan sonra kalanı da 6 ay ara ile 4 eşit taksitte alınacak.

PROJEDE 204 DAİRE BULUNUYOR

Turkuaz Evleri'ne 204 daireden fazla başvuru olursa hak sahipleri kurayla belirlenecek. Hak sahibi olamayanlar ödedikleri başvuru ücreti olan 500 TL'yi bir ay içinde geri alabilecek. Eşinin üzerine kayıtlı evi olanlar da Turkuaz Evleri'ne başvuru yapabilecek.

Projeye başvuru yapabilmek için;

a. T.C vatandaşı olması

b. Başvuru sahibinin, Kocaeli sınırları içerisinde adına tapuda kayıtlı konut olmaması (Tapuda Hisseli Konut da olmaması gerekmektedir)

c. Başvuruların 18 yaş ve üzerinde olması (06/06/2011tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş olacak)

d. Normal kat – Sığınak üstü Zemin Kat - Bahçe kat üstü zemin kat ve Bahçe katlardaki daireler için başvuruların ayrı ayrı yapılması,

e. Engelli Vatandaşlarımıza; Sığınak üstü zemin kat ve bahçe kat üstü zemin katlardan verilmek üzere, satışa sunulan toplam daire adedinin % 10'u oranında kontenjan ayrılmış olup, Engelli kontenjanından faydalanmak isteyenlerin engellilik oranının en az yüzde 40 olması gibi şartları aranacaktır.

* Aynı evde ikamet eden kişiler de başvuru yapabilir.

Başvurular şahsen yapılacak olup, kimlik gösterilmesi zorunludur.

Satışa sunulan tüm daire tipleri için 500 TL Ön kayıt bedeli yatırılacaktır.

Ön kayıtta istenen evraklar:

a. 2 adet Başvuru Formu

b. Başvuranın Nüfus cüzdan fotokopisi

c. Banka dekontu aslı (ön kayıt)

d. Engelli kontenjanından faydalanmak için; Özürlüler İdaresi tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporu (en az yüzde 40 engelli olduğuna dair)

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title