Haberler

Türkonfed-endeavor "Etkin Girişimci" Seçim Süreci Başlıyor

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (Türkonfed), Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşu "Endeavor" ile Birlikte, "Etkin Kobi"leri Destekleyerek Dünyaya Açıyor.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), uluslararası sivil toplum kuruluşu "Endeavor" ile birlikte, "Etkin KOBİ"leri destekleyerek dünyaya açıyor.

İki kuruluş ortak açıklamalarında başvuru kabulüne başlandığını duyurdu. Kriterlere uyan girişimciler, ihtiyaçlara göre tasarlanan destek paketinden, uluslararası ilişki ve eğitim imkanlarından yararlanacak. TÜRKONFED'in "2008 KOBİ Yılı" çalışmaları kapsamında Endeavor kriterlerine uyan KOBİ'lere 24 aylık destek paketi sunulacak olan projede, "Etkin KOBİ"lere uluslararası ilişki ve eğitim imkanı da sağlanacak.

Girişimcilik ruhu, örnek olma potansiyeli, ekonomik gelişime katkı ve yenilikçilik kriterlerine göre Uluslararası Seçim Paneli'nde TÜRKONFED - Endeavor Girişimcisi seçilecek KOBİ'ler, öncelikle girişimciye özel hazırlanan destek paketinden faydalanacaklar. Bu pakette girişimci için tasarlanan stratejinin uygulanmasının yanı sıra, şirket yapısına ve stratejisine uygun finansman araçlarına yönlendirme ve şirketlerin bilinirliğini artırmaya yönelik medya tanıtım çalışmaları yer alacak.

Seçilen girişimcilerin faydalanabileceği bir diğer hizmet ise, Uluslararası Destek Programı. Girişimciler bu program ile uluslararası girişimci, yatırımcı, yönetici ve akademisyenlerle kendilerine özel hazırlanmış konuşma, yuvarlak masa toplantısı ve atölye çalışmalarına katılıyor. Paketin sunduğu diğer bir avantaj ise Harvard, MIT ve Stanford gibi dünyanın en prestijli üniversitelerinden gelen yüksek lisans öğrencilerinin girişimcilerin şirketlerinde stajyer olarak çalışabiliyor olması olarak gösteriliyor.

Her yıl iş dünyasını ilgilendiren bir ana tema üzerinde çalışmalar gerçekleştiren TÜRKONFED'in, 2008 "KOBİ Yılı" çalışmaları kapsamında, uluslararası sivil toplum kuruluşu 'Endeavor' ile gerçekleştirdiği işbirliğine ilişkin TÜRKONFED Başkanı Celal Beysel, "Başarılı girişimcilerimize iç ve dış pazarlarda rekabet avantajı sağlayacak somut destekler sunmayı hedefliyoruz," dedi. TÜRKONFED'in KOBİ'lerin önündeki ekonomik ve sosyal engelleri belgelemek ve ortadan kaldırmak amacıyla, başarılı KOBİ'leri analiz ederek, kritik yol haritası oluşturmak üzere ayrı bir akademik çalışma da sürdürdüğünü hatırlatan Beysel, "Bu iki çalışma birlikte KOBİ'ler için değerli bir destek ve kaynak oluşturacak," dedi.

Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Babaoğlu ise, "Dünyayı değiştirme gücüne sahip olanlar her zaman bir fikri olan, risk alan, yenilikleri yakalayan ve tüm bunları hayata geçirebilen etkin girişimcilerdir. Türkiye'de bu potansiyele sahip olan girişimcilerin var olduğuna inanıyoruz ve onları bulup desteklemek için tüm ülkeyi tarıyoruz" dedi.

"Etkin KOBİ" girişimci projesi başvuruları 16 Mayıs Cuma günü sona eriyor. Başvuru formları ve detaylı bilgi www.turkonfed.org web adresinden temin edilebiliyor. Ayrıca Endeavor etkin girişimci kriterleri ve destek paketi hakkında ayrıntılı bilgi için www.endeavor.org.tr ziyaret edilebiliyor.

(BGO-BGO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title