Haberler

Türkonfed Başkanı Onatça: Doğudaki Kalkınma Batıyı da Büyütüyor

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) "Bölgesel Kalkınmada Yerel Dinamikler: Tunceli Modeli ve 2023 Senaryoları" raporu, Tunceli'de düzenlenen lansman toplantısıyla tanıtıldı.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) "Bölgesel Kalkınmada Yerel Dinamikler: Tunceli Modeli ve 2023 Senaryoları" raporu, Tunceli'de düzenlenen lansman toplantısıyla tanıtıldı.

TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, Dersim'de "Tunceli Modeli ve 2023 Senaryoları" tanıtım toplantısındaki konuşmasında, Türkiye'nin doğusu kalkındıkça batı bölgesindeki illerin ekonomilerinin de büyüdüğünü ifade etti. Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, akademisyenler ve Türkiye'nin farklı bölgelerinden katılan iş insanlarının katıldığı toplantı sonrası Tunceli'nin yatırım imkanları değerlendirildi.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) "Bölgesel Kalkınmada Yerel Dinamikler: Tunceli Modeli ve 2023 Senaryoları" raporu, Tunceli'de düzenlenen lansman toplantısıyla tanıtıldı. Onatça, toplantı konuşmasında, "Çözüm süreciyle doğuda kalkınmanın hızlanması, batıda da ekonomik büyümeyi hızlandırmakta" ifadelerine yer verdi.

-""ORTA GELİR TUZAĞI' RAPORUMUZDA GÖSTERDİK"-

"Bölgesel kalkınma" kavramının aslında ulusal bir mesele olduğunu vurgulayan Onatça, bir bölgedeki gelişme ve kalkınmadan diğer bölgelerin de kazançlı çıktığının altını çizdi. Onatça, "Bu gerçeği, "Orta Gelir Tuzağı' raporumuzda gösterdik. Doğuda oluşan pazar hacmi, batıda üretim yapan girişimci için de gelişme imkanı sağlıyor. Bölgesel kalkınmayı hızlandırarak, bölgeler arası gelir farklılıklarını azaltarak, ülkemizin sadece yüksek büyüme hızlarına değil, aynı zamanda dengeli ve sürdürülebilir bir büyüme çizgisine de ulaşacağını düşünüyoruz" dedi.

-"TUNCELİ ÇALIŞMASI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR YER TUTUYOR"-

TÜRKONFED olarak "Bölgesel Kalkınmada Yerel Dinamikler" rapor serisiyle illerin ve bölgelerin ekonomik görünümlerinin haritasını çıkarıp bölgesel kalkınma politikalarına katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Süleyman Onatça şöyle devam etti:

"Çorum'un ardından yaptığımız Tunceli çalışması, bu haritanın çıkması aşamasında bizim için önemli bir yer tutuyor. Tunceli şimdiye kadar yapılan çalışmalarda esas olarak siyasi bağlam içerisinde ele alınmış, ekonomisi ikincil planda kalmıştır. Bu nedenle Tunceli (name-ı diğer Dersim), bölgesel kalkınma araştırmaları alanında ayrı bir yerde tutularak incelenmesi gereken özel bir ilimizdir. Bugün Tunceli'yi siyasi bağlamda değil, ekonomik bağlamda ele alabiliyorsak, bu durumda Türkiye'de artık barış ve huzur ortamının hakim olmasının değeri çok büyük. Bugün esen olumlu hava, bölgenin yatırım imkanlarının da konuşulabilmesini sağlıyor. Çalışmamızda şunu görüyoruz; Tunceli modelinin hayata geçmesi ve başarılı olması bazı koşullara bağlı. Bu koşulların başında ise yerel aktörlerin kendi içlerindeki uyumun sağlanması ve ardından yerelin tercihleri ile ulusal politikaların uyumlulaştırılması geliyor. Bu koşul yerine geldikten sonra, ilin kültürel ortamının, kentsel altyapısının ve beşeri sermayenin uygun niteliklere kavuşturulmasının sağlanması gerekiyor."

Kaynak: ANKA / Güncel

Yusuf Güner Tunceli Türkiye Dersim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title