Haberler

Türkmenlere Türkçe Eğitimi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Çocukların Türkçe eğitim almaları Sınıftan genel görüntü Çocuklardan detaylar Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Şefika Biçer ile röportaj Yetişkinlerinde Türkçe öğrenmesinden detaylar Türkmenlere Türkçe eğitimi Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Irak'tan gelen Türkmenlere Türkçe öğretiyor Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı çalışmayla Irak'tan Türkiye'ye gelen Türkmenlere Türkçe öğretiliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Çocukların Türkçe eğitim almaları

Sınıftan genel görüntü

Çocuklardan detaylar

Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Şefika Biçer ile röportaj

Yetişkinlerinde Türkçe öğrenmesinden detaylar Türkmenlere Türkçe eğitimi

Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Irak'tan gelen Türkmenlere Türkçe öğretiyor

Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı çalışmayla Irak'tan Türkiye'ye gelen Türkmenlere Türkçe öğretiliyor.

Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bir-İz Derneği işbirliğiyle Türkmenlerin Türkçe öğrenmeleri için proje başlatıldı. Projeyle Suriye'den Türkiye'ye gelen Türkmenlerin Türkçe öğrenmelerinin yanı sıra Türkiye'nin yaşam koşullarına uyum sağlamaları da hedefleniyor. Kadın, erkek ve çocuklardan oluşan 90 Iraklı göçmen haftada iki gün eğitimlere katılıyor.

Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Şefika Biçer, Bir-İz Derneği'nin kendilerine Türkmenlere Türkçe kursu açılması için başvuruda bulunduklarını belirterek, "Türkmenler bizim soydaşımız. Fakat dilleri Arapça olduğu için Türkçe'yi bizim kadar iyi konuşamıyorlar. Biz de bu açığı kapatmak ve Türkiye'deki yaşamlarını kolaylaştırmak ve onları entegre etmek için Halk Eğitim'le kurs açtık. Şu anda kadın, erkek ve çocuk olmak üzere 90 kursiyerimiz var" diye konuştu.

Biçer, Türkçe kurslarının devamının geleceğini vurguladı.

Projeye ilişkin bilgi veren Bir-İz Derneği Başkanı Hatice Demirtaş, "Ülkelerindeki koşullardan dolayı Türkiye'ye gelen Türkmen ailelerin, hem ülkemizde yaşam koşullarına uyum sağlamaları, hem de Türkçe öğrenme sıkıntılarını bize bildirmeleri üzerine böyle bir proje geliştirdik" dedi.

Demirtaş, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladıkları protokole Halk Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerinin de destek verdiğini kaydetti.

Kursiyerler ise eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Altındağ Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title