Haberler

Türkmenler Ölen Madenciler İçin Hatim Okudu

Konya'da yaşayan Iraklı ve Suriyeli Türkmenler, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için hatim okudu.

Türkmeneli Dernekleri Federasyonu tarafından Iraklı Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nde düzenlenen hatim programına Konya'da yaşayan Iraklı ve Suriyeli Türkmenler katıldı. Yurt dışındaki Iraklı Doktorlar Derneği Başkanı ve Türkmeneli Sağlık Konseyi Başkanı Aydın Beyatlı, maden faciasından dolayı 285 şehit verildiğini belirterek, yüreklerinin yandığını söyledi. Beyatlı, "Türkiye yasta. Irak ve Suriye Türkmenleri olarak bugün burada toplandık. Bugün şehitlerimizin ruhuna hatim indireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hem Irak Türkmenlerine Irak'a, hem Suriye Türkmenlerine Suriye'ye çok ciddi yakınlık göstermiş ve yardımda bulunmuştur. Bu bir insanlık görevidir. Bugün bu facianın karşısında bu kadar çok sayıda şehit verdiğimiz için biz Irak ve Suriye Türkmenleri olarak üzerimize düşen en küçük görev Kur-an hatmi okumaktır. Bugün okuyacağımız cüzlerle hatim ineceğiz ve şehitlerimizin ruhuna da hediye edeceğiz. İnşallah kabul olur" dedi.

Suriye Türkmenleri Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Hüseyin ise, "Bu faciada şehit olan kardeşlerimiz hepimizin acısı ve bu yas hepimizin yası. Sadece Türkiye'nin değil, bütün Müslüman aleminin yasıdır. Biz de bu rahmetli kardeşlerimize Allah'a dua ediyoruz ki, onları şehit mertebesine haşreylesin. Biz de en azından kendi yasımıza Allah'ın huzurunda birkaç cüz okursak inşallah kabul eder diyoruz. İnşallah Allah onların ailelerine de sabır versin" diye konuştu.

Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dünya Demirci de, "Türk halkı gibi bizler de üzgünüz. Onlar gitti, bizim canlarımız gitti. Onların acılarını paylaşıyoruz. Allah ailelerine sabırlar ihsan etsin. Onlar için hatim indiriyoruz. İnşallah yerine ulaşır. Mekanları cennet olsun" ifadelerini kullandı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Konya Irak Soma Politika Güncel Haberler

title