Haberler

Bakan Çağlayan ve Yıldız Türkmenistan Milli Gününe Katıldı

Güncelleme:

Türkmenistan'ın milli günü dolayısıyla Swiss Otel'de verilen resepsiyona, Ekonomi Bakanı Çağlayan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız katıldı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türk iş dünyasını, Türkmenistan'da yatırıma davet ettiğini söyledi.

Türkmenistan'ın milli günü dolayısıyla Swiss Otel'de verilen resepsiyona, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız katıldı.

Resepsiyonda konuşan Çağlayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve tebriklerini getirdiklerini belirterek, Türkmenistan'la Türkiye arasında son derece yakın dostluk ve kardeşlik ilişkileri olduğunu ifade etti.

Son 4 yılda dünya çevresinde 50 tur attığını belirten Çağlayan, "İşadamlarıyla 2 milyon kilometreden fazla yol yapmış biri olarak en çok gittiğim ülkelerden birinin de ata vatanımız Türkmenistan olduğunu söylemekten gurur duyuyorum" dedi.

Çağlayan, Türkmenistan'ın müteahhitlik sektörü açısından önemine dikkati çekerek, "Şimdi Türk iş dünyasını Türkmenistan'da sadece müteahhitlik yapan değil, Türkmenistan'ın sanayisinin, ekonomisinin kalkınmasında dış ticaretinin gelişmesinde ata vatan olarak bildiğimiz Türkmenistan'da yatırıma davet ettik" diye konuştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da Türkmenistan ile Türkiye'nin kalplerinin birlikte attığını vurguladı. Yıldız, iki ülke arasındaki yapılacak daha çok fazla iş olduğunu dile getirdi.

-ekonomi bakanı çağlayan

-taner yıldız

Kaynak: AA / Ekonomi

Taner Yıldız Türkmenistan Swissotel Çağlayan Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title