Haberler

Türkmenistan'ın Yeni Devlet Başkanı Reformlara Başladı

Saparmurat Niyazov'un Ölümünün Ardından Türkmenistan'ın Yeni Devlet Başkanı Seçilen Gurbanguli Berdimuhammedov, Eğitim Başta Olmak Çeşitli Alanlarda Reformlara Hız Verdi.

Saparmurat Niyazov'un ölümünün ardından Türkmenistan'ın yeni Devlet Başkanı seçilen Gurbanguli Berdimuhammedov, eğitim başta olmak çeşitli alanlarda reformlara hız verdi.

Türkmenistan devlet televizyonundan yapılan açıklamaya göre, Berdimuhammedov Perşembe günü bir kararname imzalayarak, eski Devlet Başkanı Niyazov'un kaldırdığı bir senelik fazladan zorunlu eğitimi tekrar yürürlüğe koydu. Bugün ise reformlar kapsamında, Niyazov'un kapatılması emrini vermesinden bu yana ilk kez bir internet kafenin açılışı gerçekleşecek.

Eğitim kararnamesinde, 10 yıllık eğitim periyodu "Türkmen vatandaşlarının derin bilgi kazanmasını sağlayacak temel eğitim" olarak tanımlanıyor. Gazetecilere açıklama yapan Berdimuhammedov, "Amacımız, bağımsızlıktan bu yana kazanılan sonuçları korumak değil, aynı zamanda devlet politikalarını geliştirmek ve bunları ülkenin ve halkın refahı için uygulamak da hedefimizdir" diye bildirdi.

Berdimuhammedov ayrıca ülkenin diğer yerlerinde başka internet kafelerin de açılacağını ifade etti.

Niyazov 15 yıllık devlet başkanlığı boyunca 5 milyon nüfuslu ülkesini dış dünyaya kapamıştı. Berdimuhammedov Pazar günü gerçekleştirilen seçimlerde yeni devlet başkanı seçilmiş, Avrupa'da Güvenlik ve İşbirliği Organizasyonu seçimlerin "gerçek bir seçim" niteliği taşımasa da bir gelişme olduğunu belirtmişti.

(AFP-SŞ-SŞ-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title