Haberler

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Hisarcıklıoğlu'nu Kabul Etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, dün Aşkabat'ta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu kabul etti.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, dün Aşkabat'ta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu kabul etti.

Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamaya göre, kabulde, Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ekonomik ilişkiler ve sürdürülmekte olan projeler ele alındı.

Berdimuhamedov, Türk şirketlerinin ülkesindeki faaliyetlerinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "Türkmenistan her zaman yabancı şirketlerden gelecek uluslararası iş birliği tekliflerini değerlendirmeye açık." ifadesini kullandı.

Ülkesinin modern sanayi altyapısını kurmada düzenli bir ilerleme gösterdiğine işaret eden Berdimuhamedov, altyapı inşasına ve ileri teknolojinin etkin kullanımına odaklandıklarını bildirdi.

İki ülke arasında ekonomik alanda muazzam bir potansiyel bulunduğu ifade edilen görüşmede, ekonomik iş birliğinin daha da ileriye götürülmesine yönelik değerlendirmeler yapıldığı, Tepe Türkmen'in inşa ettiği Cam Fabrikası gibi Türk şirketlerinin bu ülkede yürüttüğü projelerin son durumunun ele alındığı kaydedildi.

Kabulde, bölgenin sürdürülebilir ekonomik kalkınmasına önemli katkı sağlayacak Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan Boru Hattı Projesi'ne Türk şirketlerinin katılımının da gündeme geldiği belirtildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkmenistan Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title