Haberler

Türkmenistan'dan Tahran'a Ziyaret

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov İran’a düzenlediği resmi ziyaret kapsamında üst düzey temaslar gerçekleştirdi.

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov İran'a düzenlediği resmi ziyaret kapsamında üst düzey temaslar gerçekleştirdi.

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov İran'a düzenlediği resmi ziyaret kapsamında, başta İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yle olmak üzere üst düzey temaslar gerçekleştirdi. ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesi ardından, daha önceden planlanmamış bir şekilde gerçekleşen görüşmede Meredov, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov'un İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye yazdığı mektubu teslim ederek, "Türkmenistan hükümeti Tahran ile ilişkilerini güçlendirmek için güçlü bir iradeye sahip. Biz farklı alanlarda İran ile uzun vadeli anlaşmalar yapmaya hazırız" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise Türkmenistan Dışişleri Bakanı ile görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için hiçbir engelin olmadığını vurgulayarak, 'iki ülke arasındaki ilişkiler tüm sahalarda gelişmelidir" ifadesini kullandı.

Türkmenistan Cumhurbaşkanından İran dini lideri Hamaney'e mektup

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Medredov İran lideri Ayetullah Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti ve İranlı Mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ile de görüştü. Medredov, Velayeti ile gerçekleştirildiği görüşmede Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov'un Ayetullah Hamaney'e yazmış olduğu mektubu teslim ederek, "'İran ve Türkmenistan ortak bir tarihe, dine ve kültüre sahiptir" dedi. Basına kapalı görüşmede bölgesel ve uluslararası meselelerin konuşulduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Medredov İranlı mevkidaşı Zarif ile görüşmesinde ise gaz, sanayi, tarım, turizm, eğitim ve kültürel projeler konuşuldu. Medredov ve Zarif, iki ülkenin her alanda ilişkilerini geliştirmeye hazır olduğunu belirtti. - TAHRAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Türkmenistan Tahran İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title