Haberler

Türkmenistan'da "2021 Uluslararası Barış ve Güven Yılı" toplantısı

Güncelleme:

Türkmenistan'ın girişimiyle BM'de kabul edilen "2021 Uluslararası Barış ve Güven Yılı"nın başlaması dolayısıyla toplantı düzenlendi.

Türkmenistan'ın girişimiyle BM'de kabul edilen "2021 Uluslararası Barış ve Güven Yılı"nın başlaması dolayısıyla toplantı düzenlendi.

Aşkabat'ta çevrim içi gerçekleşen toplantıya Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, BM 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır ve pek çok uluslararası örgütten yetkililer katıldı.

Toplantıda konuşan Meredov, 2021 Uluslararası Barış ve Güven Yılı'nın Türkmenistan tarafından uluslararası durumun bir analizi sonucu önerildiğini hatırlattı.

2020'nin artan çatışmalar dahil pek çok sorunun yaşandığı zor bir sene olduğunu belirten Meredov, bu girişimin kabul edilmesinin cesaretlendirici olduğunu ifade etti.

Girişimin ülkeler arasında karşılıklı anlayışı geliştirmek için bir araç olduğunu vurgulayan Meredov, "Bugün uluslararası güveni tekrar oluşturmak için ortak bir girişim başlatıyoruz." dedi.

Meredov, girişime destek veren BM üyelerine minnettar olduklarını aktararak, 2021'de Türkmenistan'ın uluslararası hukuku güçlendirmek, silahsızlanma, teröre karşı savaş, önleyici diplomasi, gıda güvenliği gibi konularda elinden geleni yapmaya devam edeceğini belirtti.

Bozkır da paylaştığı video mesajda, 2021 Uluslararası Barış ve Güven Yılı girişimi için Türkmenistan'a teşekkür etti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde barış ve güvenin hiç olmadığı kadar önemli hale geldiğini belirten Bozkır, "2021'de herkesi farklılıkları kenara bırakmaya, dayanışmaya ve beraber çalışmaya davet ediyorum. Herkes güvende olana kadar kimse güvende değil." ifadelerini kullandı.

Ayrıca toplantıda Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Genel Sekreteri Hadi Süleymanpur ve Bağımsız Devletler Topluluğu Genel Sekreteri Sergey Lebedev değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Mevlüt Çavuşoğlu Türkmenistan Aşkabat Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title