Haberler

Türkmen Köylerine Yönelik Kara Harekatı

Şanlıurfa Karacadağ Türkmen Derneği Başkanı Nusret Kaya, Suriye'deki Türkmen köylerine yönelik saldırıları kaygıyla izlediklerini söyledi.

Şanlıurfa Karacadağ Türkmen Derneği Başkanı Nusret Kaya, Suriye'deki Türkmen köylerine yönelik saldırıları kaygıyla izlediklerini söyledi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklama, Türkmen Dağı bölgesinde Suriye Türkmenlerine yönelik saldırıların bir süredir devam ettiğini anımsattı.

Daha önce de Tel Abyad'da Türkmenlerin PYD güçlerinin saldırısına maruz kaldığını dile getiren Kaya, "Dün akşamdan beri havadan Rus uçakları, karadan da Esed birlikleri tarafından saldırılar yoğunlaşıyor. Helikopterlerle köyler bombalanıyor. Dünden beri akrabalarımızdan aldığımız bilgilere göre, 20'ye yakın şehit, 200'e yakın da yaralı var. Saldırılar daha da şiddetleniyor. Saldırılar Esed'in elindeki silahlarla değil, Rus ve Hizbullah yani kısmen Şii İran tarafından yapılıyor. Şu anda orda aktif rol oynayan Ruslardır" dedi.

Saldırıların amacının Türkmenlerin Türkiye ile bağlantısını koparmak olduğunu ifade eden Kaya, Türkiye'nin yanında yer aldıkları ve Türk oldukları için Türkmenlerin saldırılara maruz kaldığını vurguladı.

Saldırılara maruz kalan bölgede yaklaşık 25 bin Türkmen'in yaşadığını aktaran Kaya, şunları kaydetti:

"Orada yaşayanların çoğunluğu kendi köylerini kendi memleketlerini savunmaya çalışan çoğunluğu genç insanlar. Sonuçta orada aileler var, çocuklar var. Büyük sıkıntı yaşıyorlar. Türkmenler olarak saldırıları şiddetle kınıyoruz. Ciddi kaygılarımız var. Türkiye'nin Türkmenlere sahip çıkması lazım. Türk kamuoyunun sahip çıkması lazım. Kobani'de 10-15 bin insan yaşıyordu, bütün dünya, bütün ulusal basın günlerce hatta aylarca dünyaya farklı bir şekilde hatta abartılı bir şekilde yazdılar. Takip ettiğimiz kadarıyla Türkiye'de ulusal bazda kimse bu konuyu gündemde tutmuyor."

Kaynak: AA / Yerel

Karacadağ Şanlıurfa Türkiye Suriye Yerel Haberler

title