Haberler

Türkmen Grup Ülkesine Döndü

Irak'taki iç karışıklıktan kaçan ve Türkiye'nin desteğiyle terör örgütlerinden temizlenen Suriye'deki güvenli bölgelere sığınan Iraklı Türkmenler, ülkelerine geri dönüyor.

Irak'taki iç karışıklıktan kaçan ve Türkiye'nin desteğiyle terör örgütlerinden temizlenen Suriye'deki güvenli bölgelere sığınan Iraklı Türkmenler, ülkelerine geri dönüyor.

Kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 193 Türkmen, gümrük işlemlerinin ardından Suriye plakalı araçlarla Öncüpınar Sınır Kapısı'ndaki tampon bölgeye getirildi.

Irak Konsolosluğu ve Kilis Göç İdaresi Müdürlüğü ekiplerince kontrolleri yapılan Türkmenlere, Türk Kızılayı Kilis İl Ekip Başkanlığı'nca içerisinde konserve, ekmek, su, bisküvi ve battaniyeden oluşan yardım paketleri dağıtıldı.

Yapılan kontrolün ardından Iraklı Türkmenler, Türkiye'den gönderilen otobüslerle ülkelerine gitmek üzere yola çıktı.

Irak Göç ve Göçmen Bakanlığı Türkiye Temsilcisi Misbah Kaysi, ülkedeki iç karışıklıktan kaçan ve Suriye'deki güvenli bölgelere sığınan 7 bin Iraklıdan yaklaşık bin 200'ünün Türkiye üzerinden evlerine dönüş yaptığını bildirdi.

Türkiye'den Irak'a gönüllü seferler yaptıklarını, bu süreçte ülkesine dönmek isteyen Iraklılara dönüş yolunda destek sağladıklarını anlatan Kaysi, bu kapsamda terör örgütü DEAŞ'ın zulmü nedeniyle Irak'tan kaçan insanlara yardım etmek için bölgeye geldiklerini ifade ederek, "Türkiye Cumhuriyeti'ne mülteciler adına çok teşekkür ediyoruz. Özellikle AFAD ve Türk Kızılayı yaşanan sıkıntıların çözülmesi adına çok çaba harcıyor." diye konuştu.

Türk Kızılayı Sınır Yardımları Yöneticisi Hakan Sarı da bölgedeki çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Yaklaşık bir yıl önce savaş ve yoğun çatışmalardan etkilenen Telafer Türkmenlerinin ülkenin çeşitli bölgelerine ve Suriye'ye sığındığını aktaran Sarı, şunları kaydetti:

"Göç edenlerden yaklaşık 7 bini de Azez bölgesine gelmişti. Türk Kızılayı olarak sınır ötesi faaliyetler anlamında onların durumlarını yerinde incelemedik. Bir yıldır gıda ve çeşitli malzemelerle destek sağladık. Şu anda bir kısmı kendi bölgelerindeki çatışmaların azalmasıyla buradan tekrar hareket edip evlerine dönmek istiyorlar. Türk hükümeti ve Irak Başkonsolosluğunun ortak çalışmaları neticesinde bu vatandaşlardan bir kısmı Türkiye'ye alınıyor ve Habur Sınır Kapısı'ndan ülkelerine dönüyorlar."

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Suriye Kilis Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title