Haberler

Türkiyenin İlk E-Muhtarı

Türkiyenin ilk e-muhtarı bölgemizden,İstanbul , Ümraniye Tatlısu mahallesi muhtarı Cezmi Temur

Anadolu yakasının en çok sesi duyulan, en çok hizmetleri ses getiren muhtarı olan Cezmi TEMUR şimdi de camiasına örnek bir davranış ile Dijital ortamda dinamik bir muhtarlık sitesi kurdurdu. Bu platform diğer örneklerinden çok farklı.

Mahallede yapılan etkinlik ve olayları haber yapabiliyor. Muhtarlığa gelen evrakları mahalle sakinleri muhtarlığa gelemden siteden kontrol edebiliyor. Mahalle sakinleri adreslerine ulaşmayan mektup yada evrakları www.tatlisumuhtarligi.com adresinden girip isimleri aratabiliyorlar.

Buna benzer birçok inter aktif uygulaması bulunan sitenin takipçisi de bir hayli yüksek açıldığı günden beri 20.000 e yakın ziyaret olmuş. Muhtarımızla bu konuyu yüzyüze konuşmak istedik ve kendisini ziyaret ettik. Yeni yapılan muhtarlık binası da hizmete girmeyi bekliyor. Birkaç çevre düzenlemesi dışında eksiği kalmamışa benziyor. Konuyla ilgili muhtarımız şunları söyledi ;

"Öncelikle bana ve mahallemize bu ilgiyi gösterdiğiniz için derginize minnettarlığımı sunuyorum. Evet doğru Türkiye de bu denli aktif bir muhtarlık platformunu ilk defa biz başlattık. Mahallemiz sosyokültürel anlamda dijital ortamı fazlasıyla kullanan yapıya sahip. Aslında mahalle sakinlerimiz seçildiğimiz günden buyana bu tarz talepleri vardı. Bu duruma bizde sessiz kalamadık. Biliyorsunuz kent muhtarlığı kırsal muhtarlıktan biraz farklı oldu. Eskiden elinde mühürle dolaşan muhtar modeli vardı bu değişti. Şimdilerde muhtar özellikle İstanbul gibi metropol kentlerde daha dinamik olması gerekiyor.

Temsil ettiği halkın yapısına göre söylem geliştirmesi gerekiyor. Çağdaş gelişmeleri ve teknolojiyi yakından takip etmesi gerekiyor. Bu unsurları düşündüğümüzde gerçek bir muhtar olmak için toplumun gerçeklerini fark etmek geriyor, interaktif sosyal platformları kullanmak gerekiyor. Biraz platformun içeriğinden bahsetmek gerekirse şunları söyleyebiliriz;

Sizin de dediğiniz gibi mahalle sakinlerimiz sitemize girip kendileri ilgili evrak kayıt sistemimizden evrak ulaşıp ulaşmadığını kontrol edebiliyorlar.

Mahallemiz veya bölgemiz ile ilgili haber ve gelişmeleri haber blog bölümümüzden takip edebiliyorlar

Mahallemiz ile ilgili dilek, şikayet ve önerilerini bize interaktif olarak uşatırabiliyorlar. Bizde uygun olanlara hem çözüm üretiyor hem de platformda yayınlıyoruz.

Mahallemize daha güzel hizmetlerin gelmesi için sakinlerimizin görüşlerini önemsiyoruz. Bu bağlamda anketler yapıyoruz.

Sosyal medyada da yerimizi çoktan altık. Sitemizde yaptığımız tüm aktiviteleri facebook, twiter gibi sosyal medya ortamlarında da yayınlıyoruz.

Mahallemize ait bir haritamız bulunuyor sakinlerimiz buradan girip mahallemizin en güncel haritasını kullanabiliyorlar.

Buna ek olarak daha bir çok özellik sayabiliriz ama daha fazlası için ziyaret etmekte fayda var diye düşünüyorum.

Mahallemiz gün geçtikçe nüfusu artıyor. Büyük kentlerde bir mahallenin nüfusu birçok ilin merkez nüfusundan daha büyük olması muhatlara çok fazla iş yükü oluşturuyor. Artan iş yüküne karşılık muhtarlık ayrılan bütçede hiç e yakın sayılır. Dolayısı ile bu kadar yokluğun içinde muhtarlardan da daha fazla hizmet beklemek biraz zor.

Her şeye Rağmen Belediyemiz gerçekten Türkiye deki yerel yönetimlere örnek olacak bir fedakarlık yaptı ve muhtarlara küçük de olsa bir bütçe oluşturdu. Bu bağlamda başkanımız Hasan CAN 'a sizin aracılığınız ile tüm mahallem adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Mahallemize daha iyi hizmet edebilmek için belediyemizin yaptığı yeni muhtarlık binamızda 2012 'nin ilk ayında hizmete girecek. Binamız bittiğinde halkımıza daha iyi hizmetlerde bulanabileceğiz. Genç olmamız ve dinamizmimiz ile birlikte yeni yerimizde her ay bir faydalı etkinliğimiz olacak. Bize destek olan mahalle sakinlerimize, Belediye başkanımıza, Anadolu muhtarlar derneğine ve kaymakamımıza sizin aracılığınız ile tekrar teşekkürlerimi sunuyorum."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title