Haberler

Türkiye Yüzde Yüz Çıkar

Bir Zamanlar Türk Milli Takımı'nı da Çalıştıran Sepp Piontek Türkiye'nin Şansının Çok Yüksek Olduğunu Söyledi.

Bir zamanlar Türk Milli Takımı'nı da çalıştıran Sepp Piontek Türkiye'nin şansının çok yüksek olduğunu söyledi.

Zaman gazetesine misafir kalem olarak yazan Piontek şunları söyledi: "Euro 2008 elemelerinde Türkiye'nin cezası nedeniyle 3 maçını dışarıda ve seyircisiz oynamasına açıkçası olumlu bakmıştım. Bu elbette 'ceza iyi oldu' olarak anlaşılmasın. 

Nedeni; Türk futbolcusu maalesef seyirci baskısını kaldırmaya henüz alışmamıştı. Çoğu zaman Türk seyircisi takım üzerinde 'olumsuz' baskı oluşturuyordu. Dünyanın en ateşli taraftarına sahip olmak, böyle olumsuz etkiyi de beraberinde getiriyor.

Türk Milli Takımı'nın Euro 2008 yolunda iyi başlayıp, son maçlarda teklemeye başlaması beni hiç endişelendirmedi. Türk futbolcusunu ve Fatih Terim'i yakından bildiğim için Türkiye'nin finallere gideceğinden kesinlikle emindim. Asıl anlamakta zorlandığım konu ise deplasmanda yendiği Yunanistan'ın 7 puan gerisinde grubu tamamlaması oldu. Şayet işi sıkı tutsaydı, Türkiye son maçlarında genç isimlere yer vererek, 2008'in provasını çok rahat yapabilirdi.

Gelecekte Türkiye'yi bekleyen en büyük tehlike; İngiltere'nin durumuna düşmesidir. İngiltere Premier Ligi dünyanın en kaliteli ligi; ama İngiltere, Euro 2008'de yok. Sebebi, takımlardaki yabancı oyuncu fazlalığıdır. Galatasaray, Beşiktaş ve özellikle Fenerbahçe Avrupa'da başarılı performans ortaya koyarken, takımı sırtlayan isimler maalesef yabancı oyuncular. Bu başarılarda yerli oyuncuların payının az olması, korkulacak bir durum. Oysa Türkiye, yetenekli oyuncu potansiyeli bakımından birçok Avrupa ülkesinden ileri konumda. Takımların altyapıya önem verip genç yetenekleri keşfetmesi lazım.

Milli Takım'ın başında Fatih Terim dışında bir başka isim olsaydı Euro 2008 finallerinde sorun yaşanırdı. Çünkü, Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve İsviçre takımlarını çalıştıran teknik direktörler en az 5 yıldır görevdeler. Uzun süren milli takım hocalığı büyük bir avantaj. Eski oyuncuları bildiğin gibi hangi mevkide kime ihtiyaç var, onu da yakından bilirsin. Fatih Terim, 1990'dan bu yana Milli Takım'la yakından ilgilenen biri. Ve sanırım Terim kadar Milli Takım'ı yakından tanıyan ikinci bir Türk teknik adam bulmak imkânsız. Teknik direktör çok üst düzey olabilir, ama takımı tanımıyorsa başarıya ulaşamaz.

Türkiye, yüzde yüz gruptan en az ikinci olarak bir üst tura çıkar. Bundan hiç şüphem yok. İkinci tur sonrasını ise kestirmek oldukça zor. Emre, Nihat, Altıntop kardeşler, Yıldıray, Tuncay ve Mehmet Aurelio gibi oyuncular sakatlık problemi yaşamadan Euro 2008'de boy gösterirse, Türkiye'nin endişe etmesine gerek yok. Terim, son maçlarda Hakan Şükür'ü kadroya almayarak jenerasyon değişimine gideceğini gösterdi. Bu onun kararı, saygı duyarım. Norveç maçında harika oynayan Gökhan Gönül gibi genç yetenekleri takıma monte etmesi büyük önem taşıyor. Bunu başarmak için önünde yeterli zamanı var. İyi takımlarla yapılacak hazırlık maçlarıyla provayı yapmak gerekir.

Avrupa şampiyonluğu için favorilerim İtalya ve Almanya. Dünya şampiyonu İtalya'nın güçlü bir kadrosu var. Almanya keza turnuvalarda iyi performans gösteriyor. Bu iki ülkeden en az birinin final oynayacağına inanıyorum. Yunanistan gibi sürpriz bir ülkenin şampiyonluğuna doğrusu ihtimal vermiyorum.

[PİONTEK'İN GÖZÜYLE RAKİPLERİMİZ]

İsviçre, ev sahibi olamayacak!

Ev sahibi olmanın avantajını Türkiye'ye karşı pek kullanamayacak. Avrupa'da yaşayan Türklerin büyük bölümü statta olacaktır. Finallere doğrudan katılmak, İsviçre için iyi bir durum değil. Hazırlık maçları oyuncuları resmi maçlar gibi motive etmez. Bir de Türkiye'nin İsviçre'den alınacak bir rövanşı var. Umarım bu kez saha içinde rövanş alınır, dışarıya taşmaz. İsviçre liginin kalitesi ve oyuncularını dikkate aldığımızda Türkiye bariz üstün durumda.

Portekiz, Figo'yu çok arar

Luis Figo gibi bir ustanın olmaması Portekiz için büyük kayıp. Cristiano Ronaldo çok iyi bir futbolcu; ama henüz Figo gibi takım üzerinde otoriteye sahip değil. Euro 2004'te evinde finale çıkan Portekiz'in bu kez aynı başarıyı yakalaması zor. Polonya'nın ardında kalması, Felipe Scolari'nin kendini tekrara gittiğini gösteriyor. Hızlı ve teknik oyunculardan kurulu Portekiz'in Türkiye ile yapacağı maç denk kuvvetlerin mücadelesi olarak geçer.

Çeklerin hücum hattı korkutucu

Fizikle tekniği iyi buluşturan bir ülke. Rosicky gibi bir yıldızın olması büyük avantaj. Karel Brückner son birkaç yılda takımı büyük oranda yeniledi. Özellikle forvet oyuncularının boy ortalamasının yüksek olması, Türkiye'ye sorun çıkarır. Ancak teknik ve hızlı oyunculardan kurulu Türkiye, fizik gücü yüksek Çekleri zor durumda bırakabilir. Özellikle Çeklere ilk golü yemeden gol atmak çok önemli. Şayet ilk golü bulurlarsa maçı çevirmek zor olur. "

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title