Haberler

"Türkiye'yi Oyuna Getirmek İsteyenler Olabilir"

Güncelleme:

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, "Türkiye'yi gerek Suriye'de, gerek Irak'ta, gerekse Avrupa'da çeşitli oyunlara getirmek isteyenler olabilir" dedi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, " Türkiye'yi gerek Suriye'de, gerek Irak'ta, gerekse Avrupa'da çeşitli oyunlara getirmek isteyenler olabilir. Biz aklı selimle, her türlü hal ve hareket içerisinde birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek inanıyorum ki bu oyunlara gelmeyeceğiz" dedi.

Koca, ASKON Konya Şubesi'nce 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde verilen iftar yemeğine katıldı.

Burada konuşan Koca, Myanmar'ın Arakan bölgesinde Müslümanlara yönelik şiddet olaylarına değinerek, "Sokaktaki insanın algısıyla, anlayışıyla, kültürüyle, onun hissettiklerini anlamak ve hissetmek bugün Arakan'da yaşananların tamamını hissetmektir" diye konuştu.

Geçen yıl Somali için yardım çağrısı yaptıklarını hatırlatan Koca, "Bazı iş adamlarına şunu söyledim; geçen yıl Somali'ydi, bu yıl Arakan. Eğer biz büyük fotoğraf içerisinde dünyanın nereye gittiğini görmezsek, mutlaka her Ramazan başımıza büyük oyuncuların saracağı belalar olacaktır ve olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

İş adamlarıyla gelecekte daha iyi bir katma değerin nasıl sağlanabileceğini konuştuklarını belirten Koca, şunları kaydetti:

"Kapitalist dediğimiz sistem 20 yıl öncesinin sistemi değil. Devasa kuruluşlar artık sadece dijital noktalara gelmek suretiyle birebir tüketiciye ulaşarak insanlığı sömürmeye devam ediyor. Bizler de iş adamları olarak çalışanımızla, halkımızla hep bir arada olmak suretiyle geleceğe daha umutla bakmak zorundayız. Çalışıp kazanmamız ve dünyadaki büyük fotoğrafın bizi nereye sürüklediğini görmemiz lazım. Huzur ve istikrar adasında yaşadığımız Türkiye'de şu anda çevremizde, hemen kuzeyimizde, güneyimizde tabiri caizse istikrarsızlık hakim. Türkiye'yi gerek Suriye'de, gerek Irak'ta, gerekse Avrupa'da çeşitli oyunlara getirmek isteyenler olabilir. Biz aklı selimle, her türlü hal ve hareket içerisinde birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek inanıyorum ki bu oyunlara gelmeyeceğiz."

Konuşmaların ardından ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Koca'ya teşekkür plaketi verdi.

Muhabir: İbrahim Yozoğlu

Yayıncı: Ahmet Kayır - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Koca Türkiye Suriye Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title