Haberler

Türkiye'yi Masaya Yatırdı

AB, Türkiye -AB İlişkileri, Kıbrıs, Ege Sorunları, Irak, Orta Doğu Barış Süreci, 1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddiaları ve 1 Mayıs Gibi Konuları Ele Adı.

Türkiye-AB Troykası Dışişleri Bakanları Toplantısında, Türkiye-AB ilişkileri, Kıbrıs, Ege sorunları, Irak, Orta Doğu barış süreci, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları ve 1 Mayıs gibi konular ele alındı.

Buna göre, Türkiye'nin AB müzakere süreci çerçevesinde şirketler hukuku ve fikri mülkiyet hakları konusunda iki müzakere başlığının 17 Haziran 2008'deki yapılacak AB katılım konferansında açılması öngörülüyor.

Toplantıda, AB dönem başkanlığını Temmuz ayında Slovenya'dan devralacak Fransa'nın Avrupa işlerinden sorumlu Devlet Sekreteri Jean Pierre Jouyet'nin de kendi dönem başkanlıkları sırasında Türkiye ile devam eden süreçte müzakere başlıklarının açılmaya devam edeceğini söylediği öğrenildi.

Toplantıda Kıbrıs konusu da ele alınırken, son dönemdeki gelişmelerle adada yeni bir umut doğduğu dile getirildi. Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye'nin BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un iyi niyet misyonunu desteklediğini ve KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın arkasında olduğunu söyledi. Babacan, KKTC'ye yönelik izolasyonlara son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Slovenya Dışişleri Bakanı Dimitrij Rupel'in ise şahsi görüşü olarak KKTC'ye uygulanan izolasyonları "kabul edilemez" bulduğunu söylediği öğrenildi.

1 Mayıs kutlamaları sırasında yaşananların da gündeme geldiği toplantıda Babacan, "Hükümet olarak özgürlükleri her alanda genişletmek istiyoruz, ancak özgürlükler aynı zamanda sorumlulukları da beraberinde getirir" dedi.

Ülkede anayasa ve kanunlar varsa buna uymanın herkesin görevi olduğunu vurgulayan Babacan, "Özgürlükler kanunları hiçe saymak anlamına gelmiyor" dedi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title