Haberler

Türkiye'yi Gezen Amerikalı Öğrenciler Tecrübelerini Anlattı

Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) Türkçe Yaz Okulu Programı kapsamında Türkiye'ye giden Amerikalı öğrenciler gezi sonrası edindikleri izlenim ve deneyimleri paylaştı.

ABD'nin başkenti Washington'daki YEE şubesinde bir araya gelen öğrencilerin 2018 Türkçe Yaz Okulu Programı ve Türkiye hakkındaki memnuniyetleri dikkati çekti.

YEE tarafından her yıl düzenlenen ve bin kişilik kotası olan programa dünya genelinde 150 bin civarında başvuru yapıldığı belirtildi.

Programa katılan Çin asıllı Amerikalı bir öğrenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Tarihi Bölümü öğrencisi olduğunu ve Türkçe diline merak sardığını söyledi.

Gezinin, kişisel ve akademik bakımdan kendisine büyük bir tecrübe kattığını dile getiren öğrenci, "Birçok kültüre ait izler ve tarihi yapılar gördüm. Bunun yanı sıra Türk insanının ne kadar cana yakın ve misafirperver olduğuna şahit oldum. Tüm bunlar için Yunus Emre Enstitüsüne minnettarım." dedi.

Türkiye'de Erzurum'da kaldığını ve geçirdiği süre boyunca 15 Temmuz hain darbe girişimini de araştırdığını aktaran Çinli öğrenci, "Silahlı askerlere ve araçlara karşı halkın kendi kendine organize olup darbenin önüne geçmesi oldukça ilginç ve takdir edilesi bir durum. O gece hakkında birçok dokunaklı hikaye dinledim." ifadelerini kullandı.

Güney Afrika asıllı Amerikalı bir öğrenci de gezinin kendi hayatında büyük bir yer ettiğini vurguladı.

Özellikle Türk mutfağı, tarihsel zenginliği ve insanının eşsiz olduğunu belirten öğrenci, "Bunları yaşamanın karakterime olumlu katkılar yaptığına eminim." diye konuştu.

YEE Washington Şube Müdürü Halid Bulut ise programa alınan bin öğrencinin 20'sinin ABD'den gönderildiğini ve Türkiye deneyimlerini duymak adına tekrar bir araya geldiklerini aktardı.

Bulut, şunları kaydetti:

"Öğrenciler ve bizim için güzel bir imkan. Bizim anlatacak, öğrencilerin ise alacakları hikayelerimiz var. Amacımız ülkemizin değerlerini insanlara bir şekilde yansıtmak. Yunus Emre Enstitüsünün de en temel amacı bu: Siyasi düzlemde yaşanan her türlü probleme rağmen insani düzlemde her dünya vatandaşına Türkiye'nin, Türk tarihinin ve Türk kültürünün zenginliklerine dair bu mesajı en doğru şekilde iletmek. Yumuşak güç bağlamında her türlü enstrümanla tanışan bu öğrencilerin geri dönüşlerinden çok memnunuz. Bunların ilerleyen zamanlarda çok güzel bir geri dönüş sağlayacağına inanıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Washington Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title