Haberler

Türkiye'yi Bekleyen Büyük Kriz!

Güncelleme:

Türkiye'nin "büyük bir mülteci kriziyle karşı karşıya" bulunduğu yorumları yapılıyor.

Washington Post gazetesi, Türk yetkililerinin "acil olarak uluslararası yardım çağrısında bulundukları ve başta ABD ve Avrupa ülkelerinden büyük sayıda Suriyeli mülteciyi kabul etmeye başlamalarını istediklerini" belirterek, "Bu tutum, Türk hükümeti için bir kaymaya vurgu yapıyor" diye yazdı.

Washington Post, Türkiye'nin son dönemde "dünyada yaşayan en büyük mülteci krizlerinden biri ile karşı karşıya bulunduğu" sözleri ile girdiği Yayladağı mahreçli haberinde Türk hükümetinin uzunca bir süre Ankara'nın mülteci sorununu "tek başına yönetebileceği ve finanse edebileceğinde ısrar ettiğini ancak "maliyetin 1.5 milyar dolara çıkarken ve 400 bine yükselen mülteci sayısının yılın sonuna kadar 1 milyona ulaşması beklenirken baskılar arttığı" yorumunu yaptı.

"ULUSLARARASI TOPLUM, FATURAYI KARŞILAMALI"

Bu bağlamda Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü'nün "Uluslararası toplumun faturayı karşılamak için yardım etmenin yanısıra ülkelerinin kapılarını mültecilere açması gerektiğini" belirtirken uluslararası toplumun "etkin bir cevap vermek konusunda son derece başarısız olduğu" sözlerini sarf ettiğine işaret eden gazete, ABD'nin Nüfus, Mülteciler ve Göçten sorumlu Dışişleri Müsteşar Yardımcısı Kelly Clements'a atfen "Ne Türkiye ne de BM, Suriyeli mültecileri alması için ABD'ye resmi talepte bulundu" diye yazdı.

Buna karşın ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Patrick Ventrell'in, Suriyeli mültecileri ABD'ye yerleştirmek için değerlendirmeye hazır olduklarını söylediğine dikkat çeken gazete, ABD Mülteciler ve Göçmenler Komitesi Başkanı Lavinia Limon'un "maliye ve lojistik zorluklarının ABD'nin (mülteci) sorunda bir fark yaratacak mülteci sayısını almasını tasavvur etmeyi adeta imkansız kıldığı" sözlerini de yansıttı.

Kaynak: ANKA / Dünya

Yayladağı Türkiye Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title