Haberler

'Türkiye'yi Ankara'dan Yönetmek Söz Konusu Olamaz'

Başbakan Erdoğan, 'Ekonomi, Siyaset ya da Sosyal Hayat, Koltuklarımızda Oturarak, Makamlarımıza Kurularak, Grafiklere, Göstergelere, Rakamlara Bakarak Asla Değerlendirilemez' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ekonomi, siyaset ya da sosyal hayat, koltuklarımızda oturarak, makamlarımıza kurularak, grafiklere, göstergelere, rakamlara bakarak asla değerlendirilemez'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) 23. Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, işçi ve işveren sendikalarının genel kurullarına programının elverdiği ölçüde katıldığını belirterek, bu genel kurullardan mümkün olduğunca istifade ettiğini söyledi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

''Ekonomi, siyaset ya da sosyal hayat, koltuklarımızda oturarak, makamlarımıza kurularak, grafiklere, göstergelere, rakamlara bakarak asla değerlendirilemez. Bunu yapan siyasetçi, bunu yapan hükümet inanıyorum ki hata yapar. Nitekim geçmişte bu hatanın defalarca tekrarlandığını da biliyoruz. Sokağa, çarşıya, pazara kulak vermek zorundayız. Atölyelerde, dükkanlarda, fabrikalarda, işletmelerde neler oluyor, neler yapılıyor, sorunlar neler, bunları görmek, bilmek zorundayız.

Girişimci, yatırımcı, üretici, esnaf, çiftçi ne söylüyor; şikayeti, isteği var mı, yok mu? Bunu duymak zorundayız. Onun için de Türkiye'yi Ankara'dan yönetmek söz konusu olamaz. Bunlara kulak tıkayarak, bunlara sırt çevirerek, bunlardan yüz çevirerek ne ekonomiyi, ne Türkiye'yi bir adım bile ileriye taşıma şansımız, imkanımız olamaz. Biz ekonomiyi de siyaseti de bu gözle görüyor, bu anlayışla, bu felsefeyle değerlendiriyoruz''

Ekonomik gelişmelere de değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

''Hala 'faiz yüksek' deniliyor. Kardeşlerim, ben faizin yüksek olduğunu biliyorum. Ama unutmayın, geldiğimizde nominal faiz yüzde 63,4'tü ama şimdi yüzde 16. Ama nominal faizi Türkiye'de reel faiz olarak takdim eden siyasetçiler de var ha... Bunu da biliniz. Evet, maalesef.

Gazete ilanları veriyorlar, tam sayfa ilanlar. Orada nominal faizi 'reel faiz' diye takdim edenler var. Bunları gördük. Bu ülkenin yönetimine talip bu insanlar... Ve hala, dün bile, baktık bütçe müzakerelerinde, ne yazık ki reel faizin ne olduğunun farkında olmayıp, nasıl hesaplanıyor onu da bilmeyip, çıkıp şu anda Türkiye'de reel faizin yüzde 14-15 olduğunu söyleyenler var. Git bunu ehlinden bir öğren. Reel faiz nasıl hesaplanır git bir sor. Bilmediklerinizi ehli olana sorunuz ki doğru cevap alınız ama bunu da ehli olana sormuyorlar demek ki. O anda alelacele kimi bulurlarsa ona soruyorlar ve reel faizin yüzde 14-15 olduğunu söylüyorlar. Şu anda Türkiye'de reel faiz yüzde 8 civarındadır arkadaşlar.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER!!!?? TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title