Haberler

Türkiye-Yemen İlişkileri

Yemen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Korgeneral Ali Muhsin Salih, Türkiye'nin ülkesine yönelik desteğini takdir etti.

Yemen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Korgeneral Ali Muhsin Salih, Türkiye'nin ülkesine yönelik desteğini takdir etti.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, Türkiye'nin Sana Büyükelçisi Levent Eler ile Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir araya gelen Salih, Türkiye ile Yemen arasındaki "kardeşlik ilişkisine" vurgu yaptı.

Salih, iki ülkenin ilişkilerinin ele alındığı görüşmede, Türkiye'nin ülkesine yönelik desteğini takdir etti.

Yemen hükümetinin, körfez girişimi, Ulusal Diyalog Konferansı'ndan (UDK) çıkan sonuçlar ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararları doğrultusunda barışı gerçekleştirmek istediğini belirten Salih, Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının, İran'ın tamahlarını yerine getirmesi karşılığında ülkenin ve bölgenin güvenliğini tehlikeye sokması ve uluslararası denizciliği tehdit etmesini kınadı.

Hükümetin, kardeş ve dost ülkeler ile BM'ye bağlı örgütlerin sunduğu insani yardımları çeşitli yollardan halkına ulaştırmaya çalıştığına değinen Salih, hükümetin kontrolündeki limanların çalışır halde ve insani yardım malzemelerini kabul etmeye hazır olduğunu ifade etti. Salih, Taiz iline bağlı El-Muha ilçesindeki limanını hazır hale getirilmesi için uğraş verildiğini vurguladı.

Salih, Husi ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı militanları, yardımları karaborsada satmak ve yardımları taşıyan araçları engellemekle suçladı.

Büyükelçi Eler de Türkiye'nin Yemen'deki durumla ilgilendiğini ve gelişmeleri takip ettiğini, Yemen'in istikrarı ile halkının güvenliğini önemsediğini söyledi.

Eler, ülkesinin Yemen hükümetini desteklediğini ve iki ülke arasında çeşitli alanlarındaki iş birliğini güçlendirmeye hazır olduklarını aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Türkiye Yemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title