Haberler

Türkiye'ye Sığınan Suriyeli Kürtler

Türkiye İş Kadınları Derneği, Suruç ilçesindeki sığınmacılara elektrikli ısıtıcı dağıttı.

Türkiye İş Kadınları Derneği, Kobani (Ayn el Arap) bölgesindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlere elektrikli ısıtıcı yardımda bulundu.

Dernek üyelerinin aralarında topladığı para yardımı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ulaştırıldı. Kış şartlarının etkisini göstermesi dolayısıyla belediye, yardımla bin elektrikli ısıtıcı temin ederek Suruç ilçesinde kamplarda kalan sığınmacılara dağıttı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, kampta ziyaret ettiği sığınmacılara, derneğin yardımını teslim etti.

Güvenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık iki aydır ilçede binlerce sığınmacının güven ortamında ağırlandığını söyledi.

Bölgenin çok zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Güvenç, sivil toplum kuruluşları ve belediyelerle sığınmacıların sorunlarını azaltmaya çalıştıklarını, daha müsait ortamlarda misafirlerinin yaşamasını sağladıkların kaydetti.

Herkesin elinden geleni yaptığına dikkati çeken Güvenç, şöyle konuştu:

"Kış yaklaşıyor. Misafirlerimizin ısınma ihtiyaçları var. Türkiye İş Kadınları Derneğinin gönderdiği kaynakla bin ısıtıcıyı dağıtmak için buradayız. Onlara teşekkür ediyoruz. Ziraat Bankası Şanlıurfa Emniyet Şubesi 1935625355615003 Nolu hesaba destek bekliyoruz. Biz büyük devletiz, bunun da üstesinden geçireceğiz. Emek veren devlet erkanına ve belediyelere teşekkür ediyorum."

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi de AFAD ve Türk Kızılayı ile sivil yardım kuruluşlarının desteğiyle çok sayıdaki sığınmacının ihtiyacının karşılandığını, milletin duyarlı davranışının büyük göç dalgasının hafif atlatılmasına ciddi katkı sunduğunu anlattı.

Sığınmacılar ise kış şartlarının etkili olması nedeniyle ısınma ihtiyaçlarının giderilmesine destek verenlere teşekkür etti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Güncel

Celalettin Güvenç Şanlıurfa Kobani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title