Haberler

Türkiye Yaş Grupları Satranç Şampiyonası Kemer'de Başladı

Türkiye Satranç Federasyonu Tarafından Düzenlenen Türkiye Yaş Grupları Satranç Şampiyonası, Kemer'de Başladı. Şampiyonaya 39 İlden 357'si Kız, 865'i Erkek Toplam Bin 222 Sporcu Katıldı.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Yaş Grupları Satranç Şampiyonası, Kemer'de başladı. Şampiyonaya 39 ilden 357'si kız, 865'i erkek toplam bin 222 sporcu katıldı.

Kemer'deki Limak Limra Otel'de başlayan turnuvada bir konuşma yapan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, 12 ay içinde düzenlenen uluslararası şampiyonalarda Türk sporcuların çok sayıda birinciliğin yanısıra yine çok sayıda madalya aldığını belirterek, "Önümüze şu anda koyduğumuz hedef, bayan satrancında Türkiye olarak dünyada bir numara olmak. 2007 Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'nı da Kasım ayında Türkiye'de düzenleyeceğiz. Bu anlamda Türkiye Şampiyonamız da organizasyon olarak Dünya Şampiyonası'nın bir provası niteliğinde" şeklinde konuştu.

Antalya Vali Yardımcısı Fazlı Akgün ise, yaptığı konuşmada, "Bugün burada yarışan çok sayıda sporcumuzu Dünya Şampiyonaları'nda da göreceğiz. Antalya Valiliği olarak bizim Dünya Satranç Federasyonu Başkanımız'dan isteğimiz, 2009 yılında düzenlenecek olan Dünya Satranç Şampiyonası'nın da Antalya'da düzenlenmesi. Antalya olarak her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) Başkanı ve Rusya Federasyonu'na bağlı Kalmukya Özerk Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Kirsan Ilyumzhinov da, "Türkiye'de satrancın gelişimi bizi son derece memnun etmektedir. Bu konuda özellikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı'nın çok büyük emekleri var. Bizi Antalya'da ağırlayan başta Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin olmak üzere Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kemer Kaymakamı Adem Yılmaz ve Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker'e de teşekkür ediyorum. Tüm genç katılımcılara başarılar diliyor, aranızdan dünya şampiyonlarının çıkacağına emin olduğumu belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Antalya Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, FIDE Başkanı Kirsan Ilyumzhinov'a Valilik adına bir şilt ve hediye takdim etti. Ayrıca Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı da, FIDE Başkanı Kirsan Ilyumzhinov'a bir teşekkür plaketi hediye etti.

Şampiyonanın açılış hamlesini de, FIDE Başkanı Kirsan Ilyumzhinov ile Antalya Vali Yardımcısı Fazlı Akgün yaptı.

(LY-AT-KÇ-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title