Haberler

Türkiye Yanlısı Karar Ermenileri Kızdırdı

Paris Mahkemesinin, Ermeni Soykırımı İddialarıyla İlgili Türkiye Lehine Bir Karar Alması Fransa'daki Ermeni Derneklerini Kızdırdı. Kararın Detayları...

Paris İstinaf Mahkemesinin Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili olarak Türk tezlerine yer veren kültür ansiklopedisi Quid'i haklı bulması, Fransa'daki Ermeni derneklerini kızdırdı.

Ermeni dernekleri, internet sitelerinde yayımladıkları bildirilerle, mahkeme kararını kınadılar.

Bildirilerde, 12 Ekim 2006 tarihinde Meclis genel kurulunda kabul edilmekle birlikte bugüne kadar Senato gündemine gelmeyen, sözde soykırımın ''inkarını'' suç sayan yasanın kabul edilmesi gerekliliğinin bu kararla bir kez daha ortaya çıktığı görüşü savunuldu.

Bu arada, Quid ansiklopedisini dava eden beş Ermeni derneği, istinaf mahkemesi kararına itiraz için Yargıtay gitmek istediklerini bildirdi.

Paris İstinaf Mahkemesi, daha önce Asliye Hukuk Mahkemesinin genel kültür ansiklopedisi Quid aleyhine verdiği ve Ermeni derneklerinin sözde soykırım iddialarıyla ilgili yaptığı itirazı haklı bulan kararı dün bozmuştu.

İstinaf mahkemesi, dünkü kararında, ''Quid'in, başkalarının görüşlerine yer vermekten sorumlu tutulamayacağına'' hükmetmiş ve ''başka görüşlere yer vermenin, sözde Ermeni soykırımı reddetme anlamına gelmediğini'' bildirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title