Haberler

Türkiye Vodafone Vakfı ve Açev'den Babalara Özel "Sms Servisi"

(AÇEV) işbirliğiyle gerçekleştirdiği "AÇEV ile Anne-Çocuk Servisi"ni babalar için de hayata geçirdi."AÇEV ile Baba-Çocuk Servisi" adı verilen hizmet kapsamında, 0-72 ay arası çocuk sahibi babalara, SMS yoluyla ücretsiz olarak bebeklerinin...

Türkiye Vodafone Vakfı, Anne Çocuk Eğitim Vakfı

(AÇEV) işbirliğiyle gerçekleştirdiği "AÇEV ile Anne-Çocuk Servisi"ni babalar için de hayata geçirdi. "AÇEV ile Baba-Çocuk Servisi" adı verilen hizmet kapsamında, 0-72 ay arası çocuk sahibi babalara, SMS yoluyla ücretsiz olarak bebeklerinin gelişimi hakkında ve günlük hayatlarını kolaylaştıracak bilgiler veriliyor.

Vodafone Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, geçen yıl anneler için geliştirilen "AÇEV ile Anne-Çocuk Servisi"ne benzer bir uygulama olan "AÇEV ile Baba-Çocuk Servisi" sayesinde, babalar SMS ile bebeklerinin gelişimi hakkında ve günlük hayatlarını kolaylaştıracak yararlı bilgiler alıyor.

Vodafone kullanıcısı babaların, "ABONE" boşluk "baba" tekrar boşluk bırakarak, çocuklarının ayını yazıp 2300'a mesaj göndererek ücretsiz olarak servise üye olabildiği proje, 0-72 ay arası çocuk sahibi babalar için ücretsiz SMS'ler, babaların çocuklarının gelişimlerini destekleyebilecek önerileri de kapsıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, Türkiye'nin sosyal ihtiyaç haritasından yola çıkarak toplumun yaşam kalitesini artırmayı ve fırsat eşitliği sağlamayı hedeflediklerini, bu kapsamda anneleri olduğu kadar babaları da bilinçlendirmeye büyük önem verdiklerini belirtti.

Süel, "iyilik için mobil teknoloji" vizyonları doğrultusunda, öncü teknolojileri ülke hizmetine sunarak insanları birbirine bağladıklarını, sosyal ve ekonomik hayata eşit katılım sağlayamayan bireyleri de topluma kazandırdıklarını ifade etti.

AÇEV ile "Geleceğe İlk Adım Projesi"ni hayata geçirdiklerini anımsatan Süel, söz konusu proje kapsamında geliştirilen bu servisler sayesinde huzurlu ve anlayışa dayalı bir baba-çocuk ilişkisinin sağlanmasına yardımcı olduklarını vurguladı.

-"Toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemeyi hedefliyoruz"-

AÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Göksel ise şunları kaydetti:

"Çocukların babalarıyla yakın ve sıcak ilişkileri olduğunda psikolojik olarak daha uyumlu, okulda da daha başarılı oldukları, daha az antisosyal davranışlarda bulundukları ve yaşamları boyunca akranlarıyla daha iyi ilişkiler kurduklarını biliyoruz. Erkeklerin demokratik, şiddetsiz babalar olmalarını, çocuklarıyla ilgili sorumluluk almalarını teşvik etmeyi ve bu yolla toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemeyi hedefliyoruz. Bu hedefimiz çerçevesinde Vodafone'la yaptığımız iş birliğiyle geliştirilen Baba-Çocuk Servisi ile güvenilir yarınlarımızın inşası için önemli bir adım daha atmış olduk. Teknolojiden aldığımız bu önemli destekle, aile içi erken yaş çocuk eğitimini daha geniş kitlelere ulaştırabileceğiz. Bu anlamlı işbirliğimizin devamını diliyorum." - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Anne Çocuk Eğitim Vakfı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title