Haberler

Türkiye ve İran dışişleri bakanlıkları ilk kez "Enformasyon İstişareleri"nde bulundu

Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy ve İranlı mevkidaşı Abbas Musevi, video konferans yöntemiyle düzenlenen bir toplantıyla iki ülke arasında enformasyon alanına ilişkin ilk istişarelerde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy ve İranlı mevkidaşı Abbas Musevi, video konferans yöntemiyle düzenlenen bir toplantıyla iki ülke arasında enformasyon alanına ilişkin ilk istişarelerde bulundu.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, enformasyon konularında Rusya ve Azerbaycan dışişleri bakanlığı sözcüleri ile geçen yıl yapılan istişarelerin ardından, Türkiye ve İran dışişleri bakanlıkları sözcüleri arasında da ilk kez "Enformasyon İstişareleri" gerçekleştirildi.

Aksoy ve İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi'nin başkanlığında video konferans yöntemiyle yapılan istişarelerde, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin medya alanına da yansıtılması üzerinde duruldu. Bu çerçevede, iki ülke arasında basın iş birliği ve sinerjisinin artırılması, bakanlık sözcüleri ve enformasyon birimleri arasında düzenli iş birliği sağlanmasına yönelik oluşturulabilecek mekanizmalar ele alındı.

İki ülke basınında yayımlanan olumsuz haberlerin önlenmesine yönelik görüş alışverişinde bulunulan görüşmede, söz konusu istişarelerin düzenli hale getirilmesinde mutabık kalındı.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Türkiye Musevi İran Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

76549:

inanın eğer 50 milyon türk irandan daimi diğer 23 tane türk ülkelerine gitse allahın izniyle iran kendi kendine misliyle yeter ve birde afrikayı ve ehlikitap kavimler olan hindistanı ve hint ülkelerini doyururdu ama 50 milyon türk nüfusu ve iran yöneten türk mollaları irana çok büyük ağırlık her alanda yapıyor mahvediyor ama iranda olan 50 milyon türkün irana ağırlığının olması kimsenin umurunda değil niye 50 milyon iran türkü diğer türk ülkelerine kendi ülkelerine gitmiyorlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title