Haberler

Türkiye U17 Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası Finallerinde

U17 MİLLİ TAKIMI TEKNİK DİREKTÖRü ERCAN: "FİNALLERE KALDIĞIMIZ İçİN GURURLUYUZ" Türkiye U17 Milli Takımı, 2009-10 U17 Avrupa Şampiyonası Elit Tur 5.

U17 MİLLİ TAKIMI TEKNİK DİREKTÖRü ERCAN: "FİNALLERE KALDIĞIMIZ İçİN GURURLUYUZ"

Türkiye U17 Milli Takımı, 2009-10 U17 Avrupa Şampiyonası Elit Tur 5. Grup'taki üçüncü maçında Norveç'i 2-0 yenerek, Avrupa Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazandı.

Fransa'nın Perigny bölgesindeki Complexe Sportif'te oynanan karşılaşmada ay yıldızlı takımın gollerini 11. dakikada Okay Yokuşlu, 44. dakikada Oğuzhan Azğar kaydetti. Gruptaki ilk maçında Fransa'yı 1-0 yenen, ikinci maçında ise Galler ile 1-1 berabere kalan milliler, Norveç'i de 2-0 yenerek grubu 7 puanla birinci sırada tamamladı.

Türkiye'nin grubunda oynanan günün diğer maçında ise Fransa, Galler'i 4-0 yenerek grubu 6 puanla 2. sırada bitirirken, Galler 2 puanla 3., Norveç ise 1 puanla sonuncu sırada yer aldı.

TEKNİK DİREKTÖR ERCAN: "FİNALLERE KALDIĞIMIZ İçİN GURURLUYUZ"

U17 Milli Takımı Teknik Direktörü Abdullah Ercan, Norveç galibiyeti sonrası yaptığı açıklamada, "Fransa gibi güçlü bir takımın olduğu grubu birinci sırada tamamlamak bize gurur verdi" dedi.

Liechtenstein'da daha iyi bir performans sergileyeceklerini belirten Ercan, "Oyuncularım bu stresli maçta çok iyi oynadılar, Fransa gibi güçlü bir takımın bulunduğu grubu birinci sırada tamamlamak bize gurur verdi. Oyuncularım takım olma yolunda büyük mesafeler kaydediyor. Liechtenstein'da daha iyi bir performans göstereceklerinden eminim. Finallerde Avrupa'nın en iyi 8 takımı ile mücadele edeceğiz. Geçen sene olduğu gibi bu sene de finallere katılacak olmamız büyük başarı. Ancak bu başarılarla ana misyonumuzu bize unutturmamalı. Ana misyonumuz ümit ve A Milli Takıma oyuncu yetiştirmek. Asıl bunu yapabildiğimiz zaman gerçekten başarılı olmuş olacağız" şeklinde konuştu.

UEFA U17 AVRUPA ŞAMPİYONASI FİNALLERİ 18-30 MAYIS'TA LİECHTENSTEİN'DA

28 Takımın 7 grupta mücadele ettiği 2009-2010 U17 Avrupa Şampiyonası Elit Tur karşılaşmaları sonunda gruplarını 1. sırada tamamlayan Türkiye, çek Cumhuriyeti, Portekiz, Yunanistan, İspanya ve İsveç finallere katılmaya hak kazandı. Finallere katılacak son takım yarın oynanacak 7. Grup maçlarından sonra belli olacak. 18-30 Mayıs tarihlerinde oynanacak UEFA U17 Avrupa Şampiyonası finallerine, Liechtenstein ev sahibi yapacağı için doğrudan katılacak.

PERİGNY, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title