Haberler

Türkiye, Turist Sayısında 22 Milyona Doğru Gidiyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tükiye'nin Turist Sayısının 22 Milyona Ulaştığını Belirterek, Ülke Genelindeki Tüm Kaynakları Harekete Geçirip, Deniz, Kum ve Güneş Turizminin Yanısıra Kış, Termal, Sağlık ve Kongre Turizmlerinde de Söz Sahibi Olmak İstediklerini Söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tükiye'nin turist sayısının 22 milyona ulaştığını belirterek, ülke genelindeki tüm kaynakları harekete geçirip, deniz, kum ve güneş turizminin yanısıra kış, termal, sağlık ve kongre turizmlerinde de söz sahibi olmak istediklerini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "İpek Yolu Film Festivali" için bu kente gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Atatürk ve Kongre Merkezi ile Balıbey Hanı'nda incelemelerde bulundu. Bakan Günay, Bursa'nın kültür merkezi olarak görülmesinde kendilerinin haklı çıktığını ifade ederek, "Biz Türkiye'nin turizm potansiyelini halkımıza ve dünyaya gerektiği kadar tanıtamıyoruz. Son yıllarda turist sayısını 13 milyondan 22 milyona kadar çıkardık. Gelirimiz de artıyor. Ancak bu gelir iki

merkezde toplanıyor. Bu ülkenin başka illeri de var. Bu illerdeki potansiyeli de turizm adına harekete geçirmeliyiz. Bu tip projeler bizim önümüzü açacak. Bursa yakın gelecekte ulusal kongrelere de ev sahipliği yapacak hale gelebilir.Termal kaynakları da var ve bunlar da değerlendirilebilir. Bursa yakında turizmde hakkettiği yere gelecektir. Turizimi sadece deniz kum olarak değil, termal, kongre ve kış turizmi olarak da değerlendirmek gerekir. Bu projeler bizim için çok önemli" dedi.

BAKAN BURSA'NIN PROJELERİNE HAYRAN KALDI

Bursa'nın sanayisinin yanı sıra tarihi, kültürel ve termal özelliği ile göz dolduran şehirlerden biri olduğunu ifade eden Bakan Günay, "Başkanımız da hayata geçirdiği projelerle Bursa'nın güzelliğine güzellik katıyor. Merinos Projesi de onlardan biri. Bu proje kentin cazibesini artıracaktır. 330 dönüm içinde 50 dönümden fazla kapalı alan tümüyle kültür etkinliklerine ayrılmış. Bu beni çok heyecanlandırıyor. Bir kültür bakanına gösterilebilecek en güzel proje. Bursa'da tüm kültür etkinlikleri bir çatı

altında toplanırken, bu etkinliklerin daha yoğun bir biçimde gelişmesinde de yararlı olacak güzel bir düzenlemedir" dedi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin, Türkiye'nin büyük kentlerine örnek gösterilecek bir proje olduğunu dile getiren Bakan Günay, projenin, kültür turizmi açısından da kentin cazibesini arttıracağını söyledi. Merinos Projesi'nin kendisini çok heyecanlandırdığını dile getiren Bakan Günay, "Büyükşehir Belediyesi, bu proje ile Merinos'un tarihi kimliğine zarar vermezken, sosyal ve kültürel bir boyut da kazandırmış. Projenin her aşamasını yakından takip ediyoruz ve edeceğiz. Her hangi bir aksaklık

yaşanmadan tamamlanması ve Bursa'ya kazandırılması için çabalayacağız" diye konuştu.

MERİNOS VE BALİBEY HAN PROJELERİ

Bakan Günay'a çalışmalar hakkında bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, "Tarihi Merinos Fabrikası'nda yapılan 50 milyon YTL'ye mal olan Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Merinos Parkı Projesi inşaatı yüzde 60 seviyesine ulaştı. 330 dönüm içinde 50 dönümden fazla kapalı alan kültür etkinliklerine ayrıldı. Proje ile tarih ve kültürel değerler korunmuş olacak. 2004 yılında Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Merinos bünyesinde inşaatı devam eden Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde bin 800

kişilik opera ve konser salonu, 800 kişilik ulusal ve uluslararası kongre salonu, sergi mekanları, bin 100 araçlık otopark, nikah dairesi, restorarant, çay evleri, enerji, tekstil, sanayi ve spor tarihi müzeleri, konservatuar, senfoni, mehter takımı, sanat ve halk müziği bölümleri yer alacak. 2,5 milyon YTL'ye restorasyonu tamamlanan Balibey Han ise şubat ayında açılacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin projesiyle Zafer Plaza'dan Ulu Cami'ye kadar olan bölüm yıkılarak, Hanlar Bölgesi ortaya çıkarılmış

olacak. İçinde 36 dükkan ile kafeteryaların yer alacağı tarihi Balibey Hanında açılacak el işi mağazalarıyla turizme önemli katkı sağlanacak" diye konuştu.

Bakan Günay, Atatürk ve Kongre Merkezi inşatında bulunan 8 katlı kuleye çıkarak, projeyi kuşbakışı inceledi. Balıbey Hanı'nda da incelemelerde bulunan Bakan Günay'a şerbet ikram edildi. Osmangazi Belediyesi tarafından kamulaştırılan Tophane'deki Sümbüllü Bahçe Konağı'nı görmek isteyen Bakan Günay'ın talebi, çamurlu olduğu gerekçesiyle Başkan Şahin tarafından reddedildi.

(EY-İHS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title